Arcade Fire spektakularno zatvorili Primaveru

  647

  Primavera Sound 2017.

  Datum i vrijeme: Subota, 3.6.2017. @ 8:00
  Mjesto održavanja: Arcade Fire spektakularno zatvorili Primaveru

  Primavera Sound potpuno opravdava svoj nadimak “španjolski Glastonbury.” Ovaj festival je mjesto susreta ljubitelja glazbe iz 125 zemalja svijeta, a njegovim sedamnaestim izdanjem prošetat će se 200 tisuća posjetitelja kroz svih pet dana održavanja.

  Bilo da na festivalu nastupa indie idol milenijalaca Mac DeMarco ili neumorni Van Morisson, lineup Primavere svojim dobrim dijelom uvijek se bazira na glazbenoj predaji svoje generacije i možemo reći da oblikuje ukuse brojnih glazbenih entuzijasta.

  Posljednju večer obilježili su očaravajuć nastup jedne od najvećih dama suvremenog folk-rocka Angel Olsen i divova rocka 21. stoljeća Arcade Firea.

  Angel Olsen
  Angel Olsen
  foto: EFE/Marta Pérez
  Muziku podržava

  Pred “Unfuck the world” natpisom stajala je Angel Olsen u dugoj, svijetloj haljini, opremljena svojim moćnim glasom i električnom gitarom. “Shut Up Kiss Me” i “Never Be Mine” prezentirali su u najjačem sjaju posljednji album “My Woman,” a izvedbama “Woman” i “Those Were the Days” glazbenica je i uživo pokazala svoj izniman glasovni talent. I sam Win Butler pratio je njen nastup sjedeći sa strane pozornice, dok je publika okupirala cijeli plato, tribine i livade pred “sunset stageom” Ray-Ban koji može primiti desetak tisuća ljudi.

  Teenage Fanclub
  Teenage Fanclub
  foto: Sergio Albert

  Škotski Teenage Fanclub okupili su mahom stariju publiku očigledno oduševljenom njihovim gitarskim popom. Bend se skoncentrirao oko posljednjeg albuma “Here”, ali kad su krenule “Sparky’s Dream” i “Everything Flows” bilo je jasno da su njihovi najjači materijali oni stariji.

  Metronomy je razludio publiku pred glavnom pozornicom festivala svojim veličanstvenim komadima “The Look” i “The Bay.”

  Arcade Fire
  Arcade Fire
  foto: Sergio Albert

  Još jedan nastup za pamćenje dogodio se na glavnom Mango stageu. Headlineri večeri Arcade Fire apsolutno su osvojili Primaveru i pred sobom okupili rekordan broj ljudi. Večer su otvorili s “Wake Up” i odmah nastavili s friško objavljenom “Everything Now” s kojom najavljuju svoj novi studijski materijal. Publika je uživo čula i “Neon Bible” koju bend nije svirao devet godina. Dvosatnim nastupom pod spektakularnim lightshowom bend je uspješno balansirao između svojih art rock klasika i novijeg dance rock materijala te je isporučio jedan besprijekoran i vizualno izuzetno dojmljiv koncert. Nažalost, video zasloni bili su prenisko postavljeni, zbog čega dobar dio publike nije mogao pratiti što se događa na pozornici.

  Iznenađenje jučerašnjeg dana je bio nastup Haim. Cure su predstavile svoj novi album “Something To Tell You.”

  Japandroids
  Japandroids
  foto: Garbine Irizar

  Japandroids su održali izuzetno energičan i glasan koncert. Kanadski dvojac brzo je zapalio publiku – zajedničko pjevanje svih, nagurivanja pred stageom i crowdsurfing na stare i nove hitove napetog, distorziranog i surovog punk-rocka imalo je vruću završnicu “The House That Heaven Built”.

  Sinoć je završen glavni program Primavera Sounda 2017. Srca su nam puna ljubavi, a odbrojavanje do sljedećeg izdanja festivala kreće sad!

  Muziku podržava