Annihilator: Set Boogaloo on fire!

  107

  Annihilator

  150Kn – 170Kn
  Datum i vrijeme: Nedjelja, 10.11.2019. @ 19:00
  Mjesto održavanja: Boogaloo Zagreb Zagreb , Ulica Grada Vukovara 68

  Kanadski thrash metal velikani Annihilator, predvođeni legendarnim Jeffom Watersom, sinoć su u sklopu turneje “A Tour For The Demented 2019” posjetili i “zapalili” zagrebački Boogaloo. Iskreno, očekivali smo odličnu svirku, ali ovo što se sinoć dogodilo ne događa se često.

  Archer Nation su kao podrška bili zaduženi za zagrijavanje. Kalifornijski heavy metal/hard rock trio promovira ovogodišnji “Beneath The Dream” album, njihov drugi u nizu. Uživo su zvučali više kao thrash/heavy metal, čvrsto, uvježbano, sigurno i žešče nego na albumu. Među desetak odsviranih pjesama bile su “Day That Never Came”, “Severed” i “Division”. Uz odličnu energičnu svirku te odličan kontakt s publikom dobro su prihvaćeni, i dobro prisutne zagrijali za zvijezde večeri. Ako vam je “thrash” omiljeni zvuk, dajte im priliku, zaslužuju je.

  Muziku podržava

  Nakon kraće stanke i pripreme pozornice, kao glazbeni uvod zasvirala je “Pieces Of You, pjesma sa aktualnog albuma “For The Demented“. U nastavku kreću odmah žestoko sa “King Of The Kill”.

  Odlično raspoloženi Jeff, potaknut odličnom podrškom publike od samog početka, podijelio je s nama jedan povijesni dragulj, priču s njihovog prvog koncerta u Hrvatskoj. Uz kompliment kako je hrvatska publika uvijek odlična, prisjetio se koncerta iz ’91. godine kada su predgrupa bili legendarnom Judas Priestu, a prije njih su svirali, citirat ću, “neki nepoznati bend, koji je u nastavku te godine pokorio cijeli svijet. Bila je to Pantera!“. Kako opisati reakciju hrvatske metal publike na spomen Pantere – salve odobravanja i usijanje atmosfere!

  Nakon prvih tonova “Set The World On Fire”, sa istoimenog, moram dodati i legendarnog albuma, publika kao da je postala peti član benda, i tako je bilo do kraja koncerta, obostrana izmjena energije uz svaku pjesmu, mosh pit, pjevanje i skandiranje. Uz instrumental “The Trend” dobil smo priliku ocijeniti Jeffovu izvedbu, za koju je malo reći da je bila besprijekorna.

  Annihilator
  Foto: Silvije Novosel

  Nakon bubnjarskog sola mladog talijanskog bubnjara uslijedile su “Knight Jumps Queen”, “Twisted Lobotomy” i “Psycho Ward”. Pjesmu “Phantasmagoria” u nastavku, opisao je kao bendu oduvijek najdražu za sviranje, bez obzira o kojoj se postavi radilo.

  Annihilator
  Foto: Silvije Novosel

  Prisjetio se prošle godine preminulog Randy Rampagea, bivšeg pjevača Annihilatora i pionira kanadske hardcore scene. Tu smo također dobili jedan povijesni dragulj kroz priču, Randya je na nastupima pratio, i radi njega u Vancouver dolazio Duff Mckagan, basist legendarnih Guns N’ Roses. Randyu u čast odsvirane su dvije njemu najdraže pjesme, “Burns Like A Buzzsaw Blade” i “Welcome To Your Death”.

  Annihilator
  Foto: Silvije Novosel

  Bis je Jeff započeo kratkim pitanjem, “Are you saying ‘We want more!’ or ‘Please go home!’?”, što je bio još jedan dokaz odličnog raspoloženja. Zahvalio je na odličnoj dobrodošlici od strane organizatora, odlično pripremljenom backstageu, odličnoj hrani i izvrsnoj publici. Uslijedila je posljednja pjesma večeri, legendarna “Alison Hell”, očekivano, i više nego dobrodošlo.

  Sinoć se sve poklopilo, odlično raspoloženi bendovi i publika, odlične svirke i kontakt s publikom i odličan izbor pjesama, i ovaj nastup nedvojbeno u povijest ulazi među najbolje od održanih u Boogaloo-u. Sljedeće godine obilježava se 30 godišnjica albuma “Never Neverland“, koji bi tom prilikom mogao biti sviran u cijelosti, a sudeći po sinoćnjem spektatklu mogli bi opet u Zagrebu ugostiti Annihilator, drage volje.

  Muziku podržava