Anderson .Paak izdominirao otvorenjem Dimensions festivala

  786

  Anderson .Paak svoj je organski rast u karijeri uživo predstavio pred dvije večeri u Kinu Šiška u Ljubljani, a onda i sinoć, usudio bih se reći i spektakularno, otvorio ovogodišnji Dimensions festival s nastupom od kakvih sat i 25 minuta gdje je sa svojim The Free Nationalsima prošao kroz setlistu diskografije od četiri albuma, probojnog “Venicea”, game changera “Malibua”, hvaljenog “Oxnarda” i ovogodišnje “Venture“.

  Iako ima i kod nas jake fanove, ako ga ne znaš, obzirom da se baš i ne vrti kod nas, ukratko: “Taj Anderson .Paak ti je čudesno talentiran, došao je kod nas i ovo je taj trenutak karijere kada ste trebali vidjeti ovu ikonu u nastanku.” To bi odgovorio u poneki inbox da odgovorim na pitanje “Šta ćeš u Puli?”. Tome se doda i da je stvorio jake fanove kojima za Andersonov nastup od najavljenih sat i 15 minuta (iako ga je produžio za 10-ak minuta) nije problem potegnuti vožnju od 5-6 sati što je bio slučaj sinoć. Barem meni.

  Anderson .Paak, Dimensions
  foto: Daniel Kiršić
  Muziku podržava

  Zašto uopće Anderson .Paak? Čovjek ima taj jedinstveno zaokruženi talent singer-songwritera, rappera, live jazz band frontmana i bubnjara, plesača i zabavljača koji kontrolira publiku dok stilski sjajno izgleda na stageu, društveno je osvješten (tekstovi, The Free Nationals) i na kraju je i sam koncert posvetio svom prijatelju – prerano preminulom Macu Milleru.

  Izdominirao je stageom, rasplesao publiku i ostavio snažan dojam kao jedan od onih utjecajnih izvođača koji se usađuje u pop kulturu toliko da je već sada u publici bilo vidljivo kopiranje njegovog odjevnog stila. Naravno, kao i dosad, Dimensions je činila od oka 80% publika s Otoka, a 20% bi bili domaći early adopteri koji su prepoznali ogroman talent.

  Muziku podržava