A Perfect Circle u Londonu: Zabrana rezultirala uistinu posebnim koncertom

  1493

  Bez obzira sviđa li vam se ili ne novi album A Perfect Circle ”Eat the Elephant” otiđite ako ikako možete na neki od koncerata koji slijede po Europi jer je na koncertu u londonskom Wembleyju bilo nestvarno dobro. Vjerujem da je sjajnom dojmu doprinijela i izuzetno stroga zabrana upotrebe smartphonea, fotografiranja i snimanja (neki čak po grupama na Facebooku govore da su bili upozoreni i zbog tipkanja poruka) jer je upravo to nepostojanje svjetlećih ekrana svuda uokolo prebacilo fokus svih naših osjetila na magiju koja se događala na pozornici.

  Jednostavna, ali efektna kulisa, nekoliko uskih, okomito i kaskadno postavljenih ekrana na kojima su se ovisno o pjesmi izmjenjivali razni motivi i boje, izuzetan light show i članovi benda u sjeni, među kojima je posebno dobro bio raspoložen gitarist Billy Howerdel, nagoviještali su koncert za pamćenje. Maynard je kao i obično bio u pozadini, na povišenoj platformi, tek povremeno nakratko osvijetljen. Glas mu je još uvijek snažan, poseban i očaravajući bez obzira izvodi li starije, žešće pjesme poput ”Judith”, ”The Hollow”, ”Weak and Powerless”, odličnu obradu AC/DC-jeve ”Dog Eat Dog” ili nove ”The Doomed”.

  Savršen omjer novih i starih pjesama bio je recept za uspješan koncert jer je jednako zadovoljio brojnu mlađu publiku koja je najviše rezonirala s novim stvarima, ali i sve one dugogodišnje obožavatelje koji su novi album čekali 14 godina i iz čijih se grla ipak čulo najviše krikova i vriskova. Maynard se pred kraj koncerta iz sjene obratio publici rekavši da su oduševljeni reakcijama i podrškom koju su dobili te da je pozitivno što smo svi zajedno na barem dva sata zaboravili sve nevolje koje se događaju po svijetu. I uistinu, biti dio magije koju svojim talentom stvara Maynard James Keenan je nešto uistinu posebno što treba doživjeti barem jednom u životu. Sada nam samo preostaje veseliti se koncertima Toola i novom albumu koji se već predugo kuha.

  Ups! Od svog silnog post koncertnog uzbuđenja skoro sam zaboravila spomenuti predgrupu, Chelsea Wolfe. Nastupila je u polumraku, pred publikom koja se tek okupljala i koja ju je tek malo jačim pljeskom nagradila nakon izvođenja uspješnica ”16 Psyche” i ”Feral Love”.

  Setlista:

  1. Eat the Elephant
  2. Disillusioned
  3. The Hollow
  4. Weak and Powerless
  5. So Long, and Thanks for All the Fish
  6. Rose
  7. Thomas
  8. (What’s So Funny ’bout) Peace, Love and Understanding (Brinsley Schwarz cover)
  9. Vanishing
  10. The Noose
  11. 3 Libras
  12. The Contrarian
  13. TalkTalk
  14. Hourglass
  15. The Doomed
  16. Counting Bodies Like Sheep to the Rhythm of the War Drums
  17. Judith
  18. Dog Eat Dog (AC/DC cover)
  19. The Package
  20. Delicious

  Izvještava: Tea Plenar

  129 Shares
  Muziku podržava