Izložba najveće privatne zbirke Depeche Modea u Klovićevim dvorima

Muzika.hr
2235

Od 9. do 23. svibnja, u Klovićevim dvorima u Zagrebu moći ćete pogledati izložbu “Depeche Mode Fan Exhibition“.

Postav izložbe na kojoj će biti izloženo više od 100 rariteta i memorabilija iz najveće privatne zbirke Depeche Modea u svijetu, zbirke Burmeister, obuhvaća primjerke kao što su prva demo snimka benda, master ploče benda koje je izdala legendarna istočnonjemačka diskografska kuća Amiga, jedinstveni EMU-2 sampler koji je bend koristio, kao i službene dokumente policijske obavještajne službe o nadzoru nad klubovima fanova grupe Depeche Mode u nekadašnjem DDR-u.

Izlošci će uključivati rane demo snimke, glazbene instrumente benda, plakate za koncerte i fotografije, autograme, osobne predmete članova benda, rijetke ploče, nagrade, CD nosače zvuka, glazbene videospotove i drugo.

Muziku podržava

Izložba će se održati u samo tri odabrana grada (Berlinu, Budimpešti i Zagrebu).

Od 10. do 23. travnja fanovi iz cijele Europe, a time i Hrvatske mogu slati svoje fanzine, memorabilije i vlastita djela putem stranice fan4fan.com.

Nakon toga će međunarodni žiri odabrati pet najboljih materijala hrvatskih fanova, koji će uz zbirku Burmeister biti izloženi na izložbi u Klovićevim dvorima. Fanovi s najboljim izlošcima imat će priliku i nazočiti koncertu u Zagrebu 23. svibnja, gdje će upoznati Depecheovce.

Izložbu u Zagreb dovodi Hrvatski Telekom, generalni pokrovitelj zagrebačkog koncerta 23. svibnja na stadionu Maksimir.

Muziku podržava