Nakon razgovora s Let3, Ivanom Dečakom iz Vatre i Dubiozom kolektiv, četvrti intervju koncepta ‘Istina ili laž‘ je pred vama. Čast da zatvori godinu pripala je Dubravku Ivanišu Daddyju (nekada Ripperu) iz Pips Chips & Videoclips, koji je na naše zadovoljstvo jako dobro prihvatio zezanciju i uhvatio se u koštac s ovim životno važnim pitanjima. Intervju je također došao u pravo vrijeme s obzirom da su pred nama tri predbožićne koncertne večeri u Vintageu, od 20. do 22. prosinca.

Je li istina da ste na turneji krajem ’90-ih prije potrošili zalihu kikirikija nego zalihu kondoma s obzirom da su vam Duyvis i Durex bili sponzori?

K’o pravi Hrvati mi zbrajamo plodne i neplodne dane po udžbeniku iz biologije i imamo samo jednu ili nijednu partnericu cijeli život s kojom odemo na kavu poslije mise i svakih pola godine na izbore. I to je to. Za kondome nikad nismo ni čuli, čemu to služi!?

Je li istina da ti je Shane MacGowan nakon koncerta The Poguesa u Zagrebu prišao i rekao “Lako se kititi tuđim perjem” zbog “Poštara lakog sna”?
Muziku podržava

Ne. Shane i ja se kužimo.

S obzirom da smo na portalu nedavno objavili kviz “Pipsi vs. Zagrebački mališani” zanima nas upit na koji još nismo dobili odgovor. Je li istina da si prije nego što je nastala “Dinamo ja volim” bio na njihovom koncertu?

Da. 20 godina prije nego što sam napisao pjesmu bio sam jednu subotu sa starcima na nekim mališanima. Inače, dan prije nego što sam napisao pjesmu bio sam na operi “Nikola Šubić Zrinski” u HNK.

Je li istina da je gorespomenuta “Dinamo ja volim” zapravo trebala biti obrada pjesme “That’s the way (I like it)” od KC and the Sunshine Band?

Da. Kraljić je rekao da nam ne treba ta pederana i da to moramo nekako drugačije složiti.

Je li istina da se pjesma “Nogomet” isprva trebala zvati “Rukomet” jer si bio veći fan tog sporta, ali su te uvjerili da bi nogomet ipak bio bolja opcija?

Ne. Nego, ludo, sjetio sam se što mi je prije nego je Tićo kliknuo s riffom, bilo u glavi. Stalno sam u to vrijeme htio napravit nešto kao duhovito i pomirbeno na foru “Purgeri i Dalmatinci”, al brate, to fakat nije valjalo.

Je li istina da se pjesma “Nogomet” može gledati i kao kritika nogometa, ali i društva te njihov negativni prikaz?

Da, naravno. Ta pjesma je sprd s nogometom i društvom, i to vrlo očigledni. Malo mi je nezamislivo da to moram naglašavati. Ipak, u narodu je zaživjela u potpuno suprotnom značenju, što mi je kao autoru super fora. Godinama sam u kodi naglašavao “nou, nou, nou, nogomet” i prstom micao lijevo – desno, al džabe sam krečio. Pjesma očito hoće nešto drugo i na taj način autor zapravo upoznaje svoju malenost i nebitnost.

Je li istina da si svojevremeno s Yayom razmišljao napraviti nekakav glazbeni projekt?

Pa nije to bilo svojevremeno nego svovremeno. Al ne vjerujem da će nešto od toga biti. Bolje joj je u Jinxima.

Čini mi se da ste u svojoj glazbenoj karijeri najviše mijenjali bubnjare. Nakon što kroz bend prođe još dosta bubnjara je li istina da se planiraš i sam okušati na ovoj poziciji?

Meni se ne da biti ni vokal, a kamoli bubnjar. Jedan je Stavros! A daleko najviše smo mijenjali gitariste. Da, ubio bih se što nisam gitarista!

Čuli smo glasine da ste pjesmu “Jacques Cousteau” trebali snimati s Rundekom?

I snimili smo je, ali je nikad nismo objavili. S Rundekom, Dinom Šaranom i Yayom. Nije bila dobra, ne zbog njih, nego sam ja zeznuo tonalitet i tempo pjesme. Nikome od njih nije bila u lagi i bila je prespora. Jebiga, nekad ne legne odmah, a kasnije baba ode s kolačima.

Je li istina da si s piscem Edom Popovićem obarao ruke za titulu kralja Zapruđa i Utrina? Naime, znamo da je Edo u jednom neformalnom razgovoru rekao kako je posprdno odmahnuo rukom i izjavio da ne možeš ni primirisati u Utrine te da je on pravi kralj Utrina.

Ne. Iz kojeg je on benda i kako mu se zove ta pjesma? (smijeh).

160 Shares
Muziku podržava