Ispod pulta iz tjedna u tjedan donosi pregled najboljih novih singlova i spotova.

Glasovanje za singl tjedna nalazi se ispod prijedloga, a otvoreno je do ponedjeljka u podne. Pobjedu prošlotjednog glasanja odnio je Pesti i singl “Lude stvari”. Ovotjedni prijedlozi za singl tjedna su:

16IXVILLE – “LifeLine”

Mladi glazbeni kolektiv iz Slavonskog Broda izbacio je svoj prvi singl “LifeLine”. Za tekst pjesme, aranžman i mix/mastering zaslužan je Daniel Šišić, artist imena Tricky23. Spot su snimili i montirali Dominik Imrešković i Antonio Imrešković. “Tko god ima strast i ljubav prema bilo kojem segmentu umjetnosti i vjeruje da može pridonijeti svijetu kao ljepšem i boljem mjestu danas, u budućnosti može postati dio 6IXVILLE kolektiva”, poručuje 6IXVILLE.

2J.R. August – “Crucify Me”

J.R.Augustu, pravog imena Nikola Vranić, nedavno je izbacio svoj album prvijenac “Dangereous Waters”, na kojem se nalazi i singl “Crucify Me”. Režiju spota potpisuje riječki fotograf, grafički dizajner i redatelj Filip Gržinić, a za scenarij je zaslužna Slađana Gržinić. Iako je godinama prisutan na sceni, J.R.Augustu album bi mogao poslužiti kao odskočna daska na međunarodnu scenu. Da pohvale dobiva i iz inozemstva, potvrđuje i činjenica da ga je Coldplay nedavno uvrstio na listu talentiranih glazbenika.

3EIKONOISE – “Listek”

Eikonose je multimedijalni, konceptualni i glazbeni projekt, kojeg je 2014. osnovao multimedijalni umjetnik, glazbeni producent i akademski slikar Bojan Miljančić. Nakon što je Eikonoise objavio debitantski album početkom ove godine, sada su lansirali novi singl “Listek”. Pjesma je inspirirana međimurskom narodnom pjesmom “Počnem listek pisati”, koja je prva iz tzv. međimurske trilogije, kako najavljuje Eikonoise. Spot za pjesmu snimili su, režirali i montirali Bojan Miljančić i Tomislav Buza.

4RIZLA – “TUŽAN” 

Dvadesetvogodišnji treper iz Zadra izbacio je singl “Tužan”. Rizla iza sebe ima “RIZLARE” EP album i trap obradu “Zvonko kmica”, koja ima više od 170 tisuća pregleda. “Dugo se bavim muzikom i zadnjih sam godina skrenuo u trap. Glazba uglavnom nastane kroz neku sprdnju pa je tako nastala i pjesma “Tužan”, rekao nam je Rizla.

5Mixed up Mary – “Moja Bedra Te Pamte”

Pop noire grupa Mixed Up Mary izbacila je spot za pjesmu “Moja bedra pamte”, drugi po redu singl s prošlogodišnjeg prvijenca “Umolomni”. Spot su snimili Nevio Smajić i Mario Borščak, a u spotu se pojavljuju frontmenica Ana Lovrenčić, preostali članovi benda te prijatelji benda. “Spot smo zamislili kao jedan dobar tulum nama dragih ljudi koji bi ionako zaružili u nekom klubu”, izjavila je Ana. 

6MI VIDA- “Sexy”

Nakon što su se prošle godine predstavili singlom “Probaj me uzeti”, duo Mi vida sada donosi svoj novi, treći singl “Sexy”. “Seksualnost, kao najstigmatiziranija ljudska osobina, je neiscrpna tema umjetnika od pamtivijeka. Je li grijeh, je li primitivno, površinsko, je li naprotiv duboko, sveto, pokretačko? Mi pjevamo o gorko slatkom aspektu tjelesne čežnje koja pleše između ljubavi i boli, koja ne zna je li leti ili pada, da li da se preda ili bježi, a nitko nije imun na slatke riječi. Tko ne voli čuti da mu kažeš “tako si lijep… ti si mi sexy…“, izjavila je Vida Manestar, koja sa Stankom Kovačićem čini ovaj duo.

7ENERO – “PRATIM TVOJ RITAM”

Ova rap-metal stvar posveta je gradu Zadru. Zadarski reper Enero pjesmu je napravio u suradnji s Alenom Babinom (E.N.D.), koji je odsvirao gitare i bas gitare, s Jayom Kayom, koji je zaslužan za drum programming, editing, mix i produkciju, a iza masteringa stoji Igor Čeranić.

8BOBSI – “MOJE I TVOJE”

Bivči član grupe Ruganje, splitski reper Bobsi, izbacio je spot za pjesmu “Moje i tvoje”, što je ujedino i prvi singl s njegovog nadolazećeg albuma, koji izlazi u prosincu. Iza glazbe i teksta stoje Riddiman i Bobsi, za spot je zaslužan Luka Grgić, a mix i mastering potpisuje Flowdeep iz zagrebačkog TDKM-a. U spotu se pojavljuju i poznatija lica splitske rap scene, kao što su Grše i Krešo Bengalka.

9Aklea Neon – “What I Want”

Mlada osječka umjetnica Aklea Neon izbacila je novi singl, u reggae i dub stilu, “What I Want”. “Moja treća bebica “What I Want” potraga je za sobom kroz pustinjske dine i odnos s drugima, a na kraju shvatiš da vijaš sama svoj rep, kao moj čukac”, rekla je Aklea. Spot za singl snimljen je u Peruu, kojeg je snimila filmska umjetnica Iva Gavrilović.


284 Shares