Ispod pulta iz tjedna u tjedan donosi pregled najboljih novih singlova i spotova. Sve singlove i spotove koji budu objavljeni tijekom 2019. možete preslušavati na našoj YouTube playlisti. Zaprati nas na YouTubeu za sljedeće porcije koje ti serviramo Ispod pulta.

Glasovanje za singl tjedna nalazi se ispod prijedloga, a otvoreno je do ponedjeljka u podne. Pobjedu prošlotjednog glasanja odnio je Kokli i singl “Hotel”. Ovotjedni prijedlozi za singl tjedna su:

1Fantom – “Žena” 

Novitet na regionalnoj glazbenoj sceni. Fantom je synth-pop/retrowave projekt iza kojeg stoji Petar Wagner, koji je godinama za druge radio glazbu, tekstove i aranžmane. Osim Petra Wagnera, u ovom beogradskom sastavu još su Luna Škopelja i Nemanja Maksimović. Iza animacije spota stoje Filip Stojanović i Wagner.

2Zvonimir Varga – “Kako da se volim?” 

Zagrebački kantautor Zvonimir Varga izbacio je singl “Kako da se volim?”. Singl će svoje prvo javno predstavljanje imati u Remetincu. To mu neće biti prva svirka u zatvoru, s obzirom na to da je već s Robertom Kanizsaijem nastupio jednom u Remetincu, a i u Lepoglavi. Inače, pjesma “Kako da se volim?” govori o neimaštini, a spot za pjesmu je snimila i montirala Katarina Matas.

3Hund – “Želiš da znaš” 

Bend HUND iz Aranđelovca izbacio je drugi singl s nadolazećeg albuma “Kada si ubeđen da (ni) si sam”, što će im biti četvrti studijski album. Kako kažu iz benda, tema novog singla “Želiš da znaš” je izbjegavanje samoće te nezdrave samokritičnosti. “Poruka je da smo svi isti i da svi imamo podjednaku šansu za boljitak”, poručuju punkeri iz Aranđelovca.

4Billie Joan – “Selfless”

Splitska kantautorica novim singlom najavljuje izlazak istoimenog albuma, što će Billie Joan biti drugi album. Spot za pjesmu “Selfless” snimio je na zagrebačkom Ribnjaku Dominik Belančić, nezavisni filmaš iz Sinja.

5Heidi šeće psa – “Uzbudljivo i sjajno”

Kako se može zaključiti i po nazivu benda, ispred vas je nešto što je van svih okvira. Bend Heidi Šeće psa objavio je novi singl “Uzbudljivo i sjajno”, koji se u veselom tonu veže na prošli singl “Avantura”. “Veseli nas što smo ponovno ostvarili glazbenu suradnju, ovaj put sa saksofonistom Robertom Polgarom jer takve suradnje pjesmi daju nove momente i čine ju punijom i kompletnijom”, kažu o pjesmi osnivači benda Smiljana Štrbac Heidi i Hrvoje Borošić. Heidi i Hrvoje su zajedno osmislili glazbu, Hrvoje je bio zadužen za tekst, a aranžman i produkcija djelo su Srđana Sekulovića Skansija.

6Nikola Čelan – “Goli ispred Boga”

“Goli ispred Boga” drugi je samostalni singl Nikole Čelana. Autor je glazbe i teksta, producent je Tomo Miladinović, a redateljica spota je Ivana Kragić. Inače, Čelan je pokretač i član brojnih sastava na hrvatskoj glazbenoj sceni, kao što su TBF, Libra i Klapa Iskon.

7Tena Vodopija ft. Miguel Lara – Porota 

Uz angažmane u Psihomodo Popu i u grupi Aerodrom, Tena Vodopija odlučila se okušati i u samostalnoj glazbenoj karijeri. Led je odlučila probiti singlom “Porota”. Pjesmu je napisala Maja Vasilj, a u pjesmi gostuje španjolski violinist Miguel Lara.

8Medij – Tijelo 

Još jedan splitski izvođač na listi singlova. Splitski bend Medij izbacio je singl “Tijelo”. Članovi benda su pjevač Sandro Gerbec, gitarist Marijo Stojan, basist Kristijan Kordiš te bubnjar Danijel Stojan.

9Matija Halabarec band – Kroz Vruću Noć

Funk, rock, progresiva, swing, jazz. Sve su to žanrovi u kojima plovi Matija Halabarec bend, u kojem su sam Halabarec, Vito Korunić, Dorian Pritchard Scholz, Jakov Gojmerac i Ivan Starčević. Ovaj zagrebački neafirmirani bend objavio je svoj prvi singl koji nosi naziv “Kroz Vruću Noć”.