Ispod pulta iz tjedna u tjedan donosi pregled najboljih novih singlova i spotova. Sve singlove i spotove koji budu objavljeni tijekom 2018. možete preslušavati na našoj YouTube playlisti. Zaprati nas na YouTubeu za sljedeće porcije koje ti serviramo Ispod pulta.

Glasovanje za singl tjedna nalazi se ispod prijedloga, a otvoreno je do nedjelje u ponoć. S najviše glasova čitatelja, prošlotjedni singl tjedna je pjesma “Kiss the Sky” iza koje stoji Irij. Ovotjedni prijedlozi za singl tjedna su:

1. Je Veux – “Girlfriend”

Novo/staro ime na sceni, glazbenica Je Veux, iza kojeg se krije Željka Veverec, autorica i pjevačica benda Mangroove, objavila je svoj prvi samostalni singl “Girlfriend“. Debitanski album “I Glow” Željkino je putovanje kroz njezine strahove i veselja, a u javnost će izaći do kraja godine.

2. Mnogi Drugi – “Galileo”

Na prvi april, vjerojatno iz šale, Mnogi Drugi, objavili su prvi singl “Galileo“, kojim najavljuju nešto drugačiji drugi studijski album. Ovo je i prva glazbena suradnja ovoga benda, a Valentino Bošković pokazao se kao idealan izbor za pjesmu ove tematike. Bend uživo ulovite na besplatnom koncertu u Vintageu, 17. travnja.

3. Kensington Lima – “Jenny From Upstairs”

Nova pjesma Kensington Lime, priča je o nestašnoj susjedi Jenny, o njenim razuzdanim tulumima i jednom gorko-slatkom odnosu između dva kata u zgradi. Ovo je ujedno i posljednji singl s njihovog hvaljenog albuma “May“.

4. Tram 11 – Malu na stranu ft. Bolesna braća (live)

Pamtimo svi dobro taj 11.11.2017. kada je Tram 11, nakon 14 godina pauze  održao veliki povratnički koncert i u samo nekoliko dana rasprodao veliku dvoranu Doma sportova. Spotom “Malu na stranu ft. Bolesna braća”, Tramovci najavljuju dugoočekivani DVD + CD “Jedanajstica u Domu sportova”.

5. Velibor Nikolić – “Okean sreće”

Pančevački kantautor i frontman benda Brigand, Velibor Nikolić, objavio je akustičnu devetominutnu verziju pjesme svog nekadašnjeg benda Jewy Sabaty, “Okean sreće“.

6. Maja Posavec – “Trnoružica”

Premda je prije manje od godinu dana objavila album prvijenac, Maja Posavec, neumorno svo ovo vrijeme je radila odmah i na drugom, a pjesma “Trnoružica”, najavljuje isti, ali i projekt Femme nouvelle u kojem se ova svestrana glazbenica našla uz brojne domaće kantautorice.

7. The Sepia Sisters – “Midnight Pacemaker”

Midnight Pacemaker” novi je singl “The Sepia Sisters” iza kojeg stoji Filip Majdak i Maja Kolarić. Pjesma se nalazi na svježe objavljenom EP-u “Welcome To Palm City“, a njen ugođaj varira kroz mrak i nostalgiju koja vodi do moćnog refrena. “Singl govori o nemogućnosti daljnjeg slušanja tuđih razloga za vlastiti neuspjeh jer ti izgovori jednostavno ne prolaze”, poručuje Filip.

8. Đutko – “Karate”

Bivši gitarist Svemirka i osnivač benda Rusti, Tomislav Đudarić aka Đutko, objavio je samostalni singl “Karate” pod glazbenom etiketom više manje zauvijek. Nove pjesme sadrže određenu dozu autoironije, oružja kojim često uspijeva podčiniti vlastite demone.

9. Jonathan – “Wake Up Call”

Pjesma “Wake Up Call” novi je Jonathanov singl koji se pronašao na sedmom mjestu hvaljenog i trenutno izrazito aktualnog, “To Hold“. Pjesma se također može čuti u nedavno objavljenom video spotu “Port Of Diversity” u režiji Dalibora Matanića, napravljenog za Rijeku Europsku prijestolnicu kulture 2020.

274 Shares