Ispod pulta iz tjedna u tjedan donosi pregled najboljih novih singlova i spotova. Sve singlove i spotove koji budu objavljeni tijekom 2019. možete preslušavati na našoj YouTube playlisti. Zaprati nas na YouTubeu za sljedeće porcije koje ti serviramo Ispod pulta.

Glasovanje za singl tjedna nalazi se ispod prijedloga, a otvoreno je do ponedjeljka u podne. Pobjednici prošlotjednog glasanja su Suicidal feat. Nered, Adnan i Ropez s pjesmom “Superhype“. Ovotjedni prijedlozi za singl tjedna su:

1. Tihomir Pop Asanović – “Noć u klubu”

Nakon prvog povratničkog singla te reizdanja kultnih albuma “Majko zemljo” i “Pop“, i novog studijskog albuma “Povratak prvoj ljubavi / Return to the First Love“, legendarni jazz fusion glazbenik Tihomir Pop Asanović predstavlja drugi singl “Noć u klubu”. Pjesmu je napisao Zlatko Gall, glazbu i aranžman potpisuje Pop Asanović, a spot je režirao, montirao i producirao Marko Zeljković Zelja (Studio 69). Asanovića ulovite na prvom cjelovečernjem susretu s hrvatskom publikom, u Vintageu, 10. svibnja, za koji smo ti pripremili i povoljnije ulaznice u našem FanClubu.

2. Lu Jakelić – “Domine”

Nakon uspjeha prvog singla “Vodiš me”, mlada hrvatska kantautorica Lu Jakelić nastavlja isporučivati zrele tekstove, kvalitetnu svirku i video brojeve s jedinstvenim autorskim potpisom kroz novi singl “Domine”. Lu trenutno završava debi “Sve o čemu sam šutjela” koji će do kraja ove godine biti objavljen u izdanju Croatia Recordsa.

3. Radio Aktiv – “Neki bolji svijet”

U godini u kojoj grupa puni deset godina od prvog nastupa, Radio Aktiv predstavlja drugi najavni singl s nadolazećeg trećeg albuma, na kojem nastavlja širiti svoje zvukovne horizonte. Pjesma “Neki bolji svijet” na prepoznatljiv i ritmičan način prenosi pozitivnu poruku obojanu sanjivom atmosferom. Za produkciju pjesme zaslužan je Mark Mrakovčić, dok režiju, snimanje i montažu spota potpisuje Dinko Pasini.

4. Pavel – “Sunce”

Vani je i Pavelova nova proljetno-ljetna gospel himna “Sunce” nadopunjena zborom i puhačima. “Sunce je zadnji demo koji smo predstavili bendu kad smo birali prvi singl, snimili smo je taj dan ne misleći da će se išta bitno dogoditi, ali je ljudstvo odmah graknulo da žele baš nju. Napisana je prije par godina, međutim izmijenili smo je aranžmanski, ubrzali najmanje 40-ak BPM-ova, stavili zbor i puhače i tako dobili ovakvu ‘svakog dana u svakom pogledu sve više napredujem’ gospel pjesmu. Selfhelp je u modi.” poručio je Aljoša Šerić.

5. Detmeć – “Carcosa”

Požeški rap rock bend s adresom u Zagrebu, Detmeć, predstavlja novi singl “Carcosa” kojim progovara o načinu kojim se pojedinac nosi s prolaznošću vremena. “Inspirirana radovima Ambrosea Biercea i dijalozima hit-serije ‘True Detective’, ‘Carcosa’ poručuje da u stvarnosti vrijeme ne čeka nikog od nas i neumoljivo se kreće naprijed koliko god mi gledali unazad”, kažu dečki iz Detmeća. Ovom prilikom najavili su i prvijenac koji će do kraja godine biti objavljen za Croatia Records.

6. Old Night – “Elder”

Povratak riječkih doom metalaca Old Night u znaku albuma “A Fracture In The Human Soul” obilježen je drugim videom pod nazivom “Elder”. Redateljica spota je Kristina Barišić, a video je snimljen u Teatru Fenice. Novim albumom bend nastavlja svoje putovanje u istraživanju najtamnijih kutaka ljudskog uma, stvarajući nove zvučne krajolike svojim jedinstvenim zvukom.

7. Lovely Quinces – “End Of The Bridge”

Lovely Quinces predstavlja eksplozivnu i energičnu “End Of The Bridge”, posljednji singl iz trilogije svojih električnih singlova. Ova kratka, punkerska pjesma snimljena je u studiju kod Marka Mrakovčića tijekom 2018., a Lovely Quinces poručuje da je to njezin posljednji singl pod tim imenom. Danas nastupa u Cirkobalkana šatoru u dvorištu Močvare i Pogona Jedinstvo, na prvom samostalnom, ujedno i rasprodanom koncertu u Zagrebu nakon 4 i pol godine.

8. Mahkey – “Cvjetovi svibnja”

Procvjetali su “Cvjetovi svibnja”, novi singl Mahira Kapetanovića Mahkeya. Balada u kakvoj ga ne očekujete nosi nešto kišno u sebi, cijelo proljeće jedne nemirne duše. Tekst, glazbu i izvedbu potpisuje sam Mahkey, koji je singl objavio u sklopu vlastite diskografske kuće Paprika Records, u suradnji s producentom Rejhanom Okanovićem.

9. Heidi šeće psa – “Avantura”

“Avantura“ je novi, šesti po redu, singl i spot kojim zagrebačka grupa Heidi šeće psa žele širiti samo dobre vibracije. “Govori o putovanjima, maštanjima o putovanjima, ali i o tome da je život jedno veliko putovanje i avantura i da ga treba živjeti punim plućima”, poručuje dinamičan duo, Smiljana Štrbac (Heidi) i Hrvoje Borošić, koji zajedno potpisuju glazbu ove poletne i pozitivne pjesme.