Ispod pulta: Luce, Voland Le Mat, Diyala i drugi u borbi za singl tjedna

Ispod pulta iz tjedna u tjedan donosi pregled najboljih novih singlova i spotova. Za svoje favorite možete glasovati ispod domaćeg dijela liste. Prošli tjedan najviše glasova dobio je singl “Kada ne bi imao strah” Maje Posavec.

Nešto smo propustili? Pošalji nam svoj prijedlog na ispodpulta@muzika.hr

Muziku podržava

Nakon ljetnog singla “Bar još tren”, Lucija Ćustić Luce vraća se s “Otkucajima”, pjesmom za koju sama kaže da govori o nadanju, prolaznosti i odvajanju od osobe koja nam je nekad značila mnogo.

Godinu dana od izlaska posljednjeg singla “Nije fer”, Voland Le Mat predstavlja novu pjesmu “Nigredo”, koja se prirodno nadovezuje na prethodni singl. Momir Oljača, autor glazbe, teksta i aranžmana, priznaje kako ga je ova pjesma, koja bi se mogla prevesti kao ‘tamna noć duše’, izmučila kao nijedna dosad.

Iza imena Elephant And The Moon stoji Petar Vranić iz Zagreba koji sada predstavlja novu pjesmu “Halloween”, objavljenu točno na Noć vještica. Nakon rada s raznim bendovima, krajem 2011. Petar je odlučio samostalno stati pred svjetla pozornice te publici predstaviti ‘tugaljive rokenrol pjesme na granici između amerikane i mamurnog kajanja, Balkan via Nashville’.

Naša underground vokalistica Diyala točno na Halloween izbacila je novi službeni video za singl “World Raw 3”, kojim najavljuje i istoimeni treći album. Nova pjesma, koja problematizira društvo u kojem živimo, neodoljivo podsjeća na zlatne dane The Prodigya uz prstohvat Diyaline hardkoraške prošlosti koja se čuje u vokalnoj izvedbi.

Naš alternativni progressive punk rock sastav Brain Production danas predstavlja novi singl i video za pjesmu “Valovi o stijenu” koja će se naći na istoimenom albumu koji izlazi uskoro.

Solo projekt splitskog gitariste Saše Jimi Kesića, Jimi & The Garage Band, izbacuje album “3bjut tu Tužne uši” koji predstavlja singlom “Ragnarök”. Na albumu se nalazi dvanaest pjesama, koje su svojim izvedbama oživjeli brojni pjevači, a između ostalih i Mladen Badovinac, Boris Hrepić Hrepa, Dejan Cukić, Dean Škaljac i drugi.

Laibach predstavlja videospot za pjesmu “Vor Sonnen – Aufgang” snimljenu na nastupu u Lisinskom sa Simfonijskim orkestrom RTV Slovenije. Pjesma se nalazi na aktualnom albumu “Also Sprach Zarathustra” koji sadrži glazbu skladanu za kazališnu predstavu baziranu na filozofskom klasiku Friedricha Nietzchea i realiziranu u Anton Podbevšek teatru u Novom Mestu.

Engleska pjevačica Anne Marie otkrila je novu akustičnu verziju vlastite pop pjesme “Heavy” te je za tu priliku izbacila i novi video. U pitanju je treći singl s njezinog nadolazećeg studijskog debija koji izlazi krajem godine.

I pjesma “Jupiter” engleskog glazbenika Benjamina Clementinea dobila je pripadajući videospot. Nalazi se na drugom studijskom albumu “I Tell a Fly” objavljenom 29. rujna.

Stara pjesma “The World We Live In” američkih rockera The Killers sada je dobila novi, službeni video. Pjesma se može pronaći na trećem studijskom albumu “Day & Age” iz 2008.

I njemački duo Milky Chance je otkrio novi video, onaj za pjesmu “Bad Things” na kojoj gostuje engleska pjevačica Izzy Bizu. Svoje mjesto “Bad Things” je pronašla na drugom studijskom albumu “Blossom” objavljenom na proljeće ove godine.

Nakon vijesti o potencijalnom novom singlu grupe N.E.R.D. predvođene Pharrellom Williamsom, sada možete uživati i u njihovom videu za novu pjesmu “Lemon” na kojoj gostuje Rihanna. Video je u svega nekoliko dana dobio preko 6 milijuna klikova.

I za ljubitelje žešćeg zvuka imamo novosti. Nakon pet godina pauze, američki metalcore sastav Converge prije svega nekoliko dana objavio je novi album “The Dusk In Us” i predstavio ga novim singlom “A Single Tear”.

I za kraj tu su kanadski thrash metal veterani Annihilator koji su iznenadili novim krvavim video, za pjesmu “Pieces Of You”, koja se nalazi na novom, 16. studijskom albumu “For The Demented”. Jeff Waters je upozorio na uznemirujuć sadržaj istinitog kriminalističkog slučaja, a ukoliko imate želuca i navikli ste na spotove Cannibal Corpsea, onda ga svakako provjerite.

0 Shares
Muziku podržava