Ispod pulta iz tjedna u tjedan donosi pregled najboljih novih singlova i spotova. Sve singlove i spotove koji budu objavljeni tijekom 2018. možete preslušavati na našoj YouTube playlisti. Zaprati nas na YouTubeu za sljedeće porcije koje ti serviramo Ispod pulta.

Glasovanje za singl tjedna nalazi se ispod prijedloga, a otvoreno je do ponedjeljka u podne. S najviše glasova čitatelja, prošlotjedni singl tjedna je pjesma Zabranjenog Pušenja “Irska”. Ovotjedni prijedlozi za singl tjedna su:

1. Mile Kekin feat. Bajaga – “Atlantida”

Otkad je objavljen album “Kuća bez krova“, jedna je pjesma posebno zaokupila pozornost publike. Riječ je o duetu s Bajagom na “Atlantidi” za koju je sada snimljen i spot u strip formi. Pjesma je Kekinova potraga za izgubljenim članovima plemena Azri, posvećena svim apatridima koji se odbijaju strpati u torove. Za spot je zaslužan Tomislav Fiket koji također poznat po navici talasanja dok drugi šute.

2. Svemirko – “Slučajna cesta”

Ej mala, Svemirko ima novi singl kojim poručuje ono što smo svi znali: “Ja nisam čovjek, ja sam budala”. Spot snimljen na atraktivnim ljetnim i manje atraktivnim uličnim lokacijama, predstavljen je u prepoznatljivoj hi-fi VHS tehnici. “Slučajna cesta” je hipsterski Toma Zdravković na klavijaturama. Svemirko potpisuje koncept i režiju spota na radost svih vjernih fanova.

3. Rezerve – “Oduzimaš dah”

Rezerve imaju novu stvar kojom nastavljaju probijati put svim pitkim himnama ljubavi na tragu legendi novog vala. Balansiraju između romantike i tragedije, suvremenog i retro zvuka. Spot slijedi taj zakon te u “pomaknutoj” režiji Dalibora Barića predstavlja jednu retro poslasticu horor filma uz dozu nadrealizma.

4. Artan Lili – D.E.P.R.A.

Beogradski noise poperi zakucali su s još jednim novim singlom. D.E.P.R.A. ne izlazi iz uha, a nalazi se na drugom albumu “New Deal”.

5. The Miceks – “Volim kada si tu”

Novozagrebački rock bend The Miceks snimio je spot za romantičnu ljubavnu baladu u jednoj od šumskih oaza naselja Utrine. Alen Kraljić Kralja je o pjesmi rekao da živimo u vremenu izokrenutih vrijednosti u kojem mladić ide u zatvor radi lijeka, a lopovi i hoštapleri budu pušteni i slobodni dalje krasti, zato je važno imati kraj sebe osobu kojoj možeš vjerovati. Spot je sniman u one-take tehnici vođen rukom Maria Borščaka.

6. La Volpe – “In This Hole”

Nova runda friškog alternativnog zvuka dolazi iz garaža Splita. Iako nisu novo ime na sceni, La Volpe je od prošle godine došao u fokus šire javnosti s albumom “Way Away”. Njihova glazba se inspirira američkom garažnom scenom devedesetih, a uzdasi jednostavnih muškaraca su popraćeni mračnjikavim melodijama.

7. Lu Jakelić – “Vodiš me”

Lu Jakelić nije sasvim nova pojava na sceni, osobito ako pratite HRT-ovu emisiju “A strana”, a njena glazba je sjetna i melankolična, snažna i buntovna. Spot za pjesmu “Vodiš me” stiže iz radionice Marka Gregurevića, a njime je Lu nastojala prikazati svoj karakter u slojevima koje svi ljudi nose u sebi: “Onaj jednostavan i ogoljen, jedan mističan i zaigran te onaj najkompleksniji – umjetnički, najranjiviji.”

8. Detroit Groove Gang – “Turn Down The Lights”

Rock’n’roll kolektiv Detroit Groove Gang su prijatelji koje veže ljubav prema glazbi, a okupilo ih je zajedničko gledanje filma o Jamesu Brownu. Pjesma “Turn Down The Lights” je peti singl s njihovog EP-a “Roll With Detroit”. Spot su montirali sami članovi kolektiva, a sastavljen je od snimki ulica Detroita i njihovih stanovnika te su uključeni mnogi motivi vezani uz sam grad.

9. Dino Purić – “Ti”

Dinu Purića smo upoznali u HRT-ovoj emisiji “A strana”, ali ima i ozbiljnu autorsku stvaru, o kojoj svjedoči ova pop balada. Pjesma koketira sa sevdahom, što nije slučajnost, naime, njegovi su korijeni u Bosni i Hercegovini, a tekst i glazba pjesme dolaze iz srca Sarajeva. Sarajevski producent i autor Azur Jahić napisao je pjesmu srodnu Dininom senzibilitetu, što je rezultiralo ovom minimalističkom baladom uz tužan zvuk violončela.

353 Shares