Ispod pulta iz tjedna u tjedan donosi pregled najboljih novih singlova i spotova. Sve singlove i spotove koji budu objavljeni tijekom 2018. možete preslušavati na našoj YouTube playlisti. Zaprati nas na YouTubeu za sljedeće porcije koje ti serviramo Ispod pulta.

Glasovanje za singl tjedna nalazi se ispod prijedloga, a otvoreno je do ponedjeljka u podne. S najviše glasova čitatelja, prošlotjedni singl tjedna je pjesma “Patuljci” benda Republika. Ovotjedni prijedlozi za singl tjedna su:

1. Vanja Mišić – “Tu i tu”

Banjalučka glazbenica Vanja Mišić za kraj ljeta donosi novi singl “Tu i tu” kojim nas uvodi u jesen u ritmu kvalitetnog shuffle popa. Vanja potpisuje tekst i glazbu, a završni produkcijski “touch” dao je Silvio Pasarić. Za spomenutu pjesmu kaže da je u pitanju jedan lijepi plesni shuffle u suradnji s bendom Moondance koji je na pravi način iznio njezinu ideju.

2. BKD – “Radnička klasa”

BKD (BeKa De) je varaždinski oi punk bend koji je odabrao kasni ljetni datum za objavu singla o odlasku na more. U retro spotu izmjenjuju se motivi tipični za bivši sustav, stari Yugo, autokarte i stare razglednice, a ako vas zanima kako radnička klasa ljetuje, bacite oko na spot. Produkciju spota potpisuju Dora Jovanovska i Mario Štrlek.

3. Siddharta – “A.M.L.P.”

Iznimno uspješni slovenski rock bend Siddharta ima novi singl “A.M.L.P.” kojim pokazuju da jednako dobro praše nakon više od 20 godina postojanja. Spot je nastao u kreativnom umu Enye Belak Gupte koja je radila i spot za njihovu pjesmu “Medrevesa”. Uz članove benda, u spotu glumi i šarmantna djevojčica Nina Mulej koju pratimo kroz napušteni prostor tvornice.

4. Mirna – “Nisi sam”

Nova mlada glazbena nada Mirna ima spot za novi singl “Nisi sam”. Tekst i glazbu potpisuje sama pjevačica, dok je aranžman radio Mark Mrakovčić. Videospot za novi singl potpisuju redovni suradnici, Ira Tomić i John Kardum. Mirnino putovanje kroz nestvarni emotivni san u novom je spotu stilizirano tako da podsjeća na neka prošla vremena, smješteno u vizualno privlačnom napuštenom kompleksu Glinica.

5. Lado Electro – “Kolo”

Najpoznatiji hrvatski ansambl inspiriran pučkim stvaralaštvom, Lado, u suradnji s dvojcem HR Elektro predstavlja spoj elektroničke i tradicionalne folklorne glazbe. Pjesma “Kolo” jedna je od 26 objavljenih na dvostrukom CD-u ove veljače. Vokalna izvedba Ladarica upotpunjena je ritmičnim melodijama i elektroničkim bitovima koji će vas baciti u hipnotički trans.


Nešto smo propustili? Pošalji nam svoj prijedlog na ispodpulta@muzika.hr
222 Shares