Ispod pulta iz tjedna u tjedan donosi pregled najboljih novih singlova i spotova. Sve singlove i spotove koji budu objavljeni tijekom 2018. možete preslušavati na našoj YouTube playlisti. Zaprati nas na YouTubeu za sljedeće porcije koje ti serviramo Ispod pulta.

Glasovanje za singl tjedna nalazi se ispod prijedloga, a otvoreno je do ponedjeljka u podne. S najviše glasova čitatelja, prošlotjedni singl tjedna je pjesma “Nema ljubavi u klubu” rokenrol dua Buč Kesidi. Ovotjedni prijedlozi za singl tjedna su:

1. M.O.R.T. – “Draga majko”

Sinjski rockeri objavili su novi spot “Draga majko” s aktualnog albuma “Tužna kocka“. Pjesma je vrsta putovanja od nevinosti do iskustva, nastala u jednom tjeskobnom jutru u kojemu se egzistencijalna kriza sukobila sa sjećanjem na dragu majku. Redatelj spota Toni Mijač rekao je da spot vodi kroz upadanje i ispadanje iz svijesti u kojoj se java i mora ne mogu razlučiti.

2. Gatuzo – “Mogao bih”

Gatuzo će početkom 2019. objaviti peti studijski album, a novo izdanje najavljuju singlom “Mogao bih”. O pjesmi koja zvukom podsjeća na prošlo stoljeće pjevač i gitarist Damir Trkulja-Šiljo je rekao da je bilo teško donijeti odluku o najavnom singlu, ali je odluka pala na “Mogao bih” jer je to prava pjesma u krivom vremenu: “Definitivno nismo slijedili trendove i radili kompromise na ovom albumu”.

3. Detour – “Skrivena”

“Skrivena” je spot koji otvara novi, peti album Detoura pod nazivom “TourDetour”. Potpisuje ga redatelj Branko Pašić koji je bio odgovoran i za neke od najuspjelijih spotova Detoura. U sanjivom spotu pojavljuju se Gina i Nenad u kontrastnim koloritima, udaljeni a opet zbliženi. Detour će ove subote, 8. prosinca, održati veliki koncert u Domu sportova, a ulaznice možete kupiti putem našeg FanCluba po cijeni od 70 kuna (regularna cijena je 90 kn).

4. Bajaga & Instruktori – “Nikad te više neću zvati”

Bajaga je objavio četvrti singl s aktualnog albuma “U sali lom”. Spot je, kao i prethodna tri, režirao nadareni Vuk Protić. Pjesma “Nikad te više neću zvati” nosi dašak dobro poznatog Bajage u zvuku na kojeg ni oni tvrdog srca neće ostati imuni. Bajaga je novim albumom dokazao da njegov žar ne slabi s godinama, a nova pjesma je nepobitni dokaz toga. Zajedno s Instruktorima servira nam ljubav u obliku rocka na nekonvencionalan način.

5. Lynch – “Tin Maxon vs Time”

Lynch je ljubljanska noise rock grupa koju ste mogli zapaziti na showcase festivalima poput Ment-a. Novi singl je rezultat suradnje s producentom Robijem Bulešićem, a naznačuje simbolični završetak i ujedno vrhunac njihovih pjesama koje vode pop formi. Dok slušate novi singl, bend u studiju pomno radi na materijalu koji će nagovijestiti novi glazbeni pravac benda.

6. Headoneast – “Putujem”

Pjesma koja je obilježila domaću elektro pop scenu slavi svoj 18. rođendan, pa je ekipa iz Headoneasta odlučila objaviti remake pjesme “Putujem” kako bi se prisjetili korijena žanra i dalekog puta koji su u međuvremenu prošli. Pjesma koja je izmijenila hrvatsku glazbenu scenu sada je dobila novo, svježe ruho. Frontman benda Aleksandar Ljiljak o značaju pjesme je rekao da “ocjene uvijek daju drugi, a vrijeme donosi sud.”

7. Cubies – “On je kriv”

Zagrebački electro-pop duo Cubies snimio je spot za aktualni singl, a objavio ga je na dva jezika – hrvatskom i engleskom. Kao i dosada, ples se pokazao kako savršen način kojim prenose osjećaj prevarene žene i spajaju tužan i patetičan tekst s energičnim i plesnim ritmom pjesme. Klubovi Depo i Pločnik te prostorije nedovršene Sveučilišne bolnice u Zagrebu poslužile su kao savršena “hladna” kulisa za fluidne i žive pokrete plesača.

8. Sniffpit – “Klaun”

Nova glazbena pojava Slavonskog Broda predstavlja svoj električni zvuk kojeg ne žele svrstavati u jedan glazbeni pravac, a sada imaju novi videospot za pjesmu “Klaun” u kojem možete svjedočiti njihovom glazbenom ukusu. Na njihovu je glazbu utjecalo mnoštvo žanrova, a bend trenutno broji tri člana – Viktor, Erna i Dino. Spot je režirao Hrvoje Wächter, a sniman je u interijeru puba i na otvorenim zelenim površinama.

9. Pseća Plaža – “Nigdje”

Pseća plaža nas vraća u toplije dane i servira nam pitki surf rock singl u ponešto mračnijem spotu ispunjenom, očigledno, psima. Spot je nastao u suradnji Pseće plaže i kolektiva Pero Zloba i Posljednje Boje, a snimio ga je Denis Komljenović. Pero Zloba je o pjesmi rekao: “Ovaj spot je naš odgovor na vječitu borbu dobra i zla, borbu s mračnim silama koje ga nemilice gone. On se, u naizgled bezizlaznoj situaciji okreće suncu i hrli da spasi.”

196 Shares