Ispod pulta iz tjedna u tjedan donosi pregled najboljih novih singlova i spotova. Sve singlove i spotove koji budu objavljeni tijekom 2018. možete preslušavati na našoj YouTube playlisti. Zaprati nas na YouTubeu za sljedeće porcije koje ti serviramo Ispod pulta.

Glasovanje za singl tjedna nalazi se ispod prijedloga, a otvoreno je do ponedjeljka u podne. S najviše glasova čitatelja, prošlotjedni singl tjedna je pjesma “Svi” Frenkieja i Sajsi MC.

Ovotjedni prijedlozi za singl tjedna su:

1. Aljoša Šerić – “Glup”

Kroz identitetska presvlačenja u Ramirezu i Pavelu, Aljoša Šerić sada, u “poznim” godinama, debitira kao solo glazbenik u pjesmi o nepovjerenju u današnjeg Velikog Brata, internet: “Glup je pjesma o ljudima koji vjeruju svemu što im internet proturi, a internet je uvijek u pravu.” Glazbu i tekst potpisuje Aljoša, a aranžman koji vraća u ’70-e u suradnji je s Jerom Šešeljom.

2. Kensington Lima – “Summer’s Gone”

Laboratorij Josipa Radića u suradnji s riječkim glazbenicima predstavlja savršenu baladu za kraj ljeta. Ovoj melankoličnoj retro baladi vokalne su premaze dali Neno Belan i Olja Dešić, a bubnjeve je odsvirao Marko Jurić. Za nostalgični videospot zaslužne su snimke Bane Miljkovića iz davne 1969. koje se savršeno uklapaju u atmosferu babljeg ljeta Kensington Lime. Album prvijenac očekujemo prije prvog snijega.

3. Hibrid – “Opet se nadam”

“Opet se nadam” je novi singl i najavna pjesma nadolazećeg albuma. Hibrid, kako mu i ime kaže, radi neobične fuzije zvuka, a ovoga puta mu se pridružuju Belma Zvizdić i Čovjekoliki Reper na vokalima te Nađa Čardžić na saksofonu. Spot prati dva moguća života jedne djevojke u realizaciji Muzičkog Ateljea u BiH. Hibrid je zapažen u regiji već s prvim albumom, ako je suditi po pjesmi, očekuje nas kvalitetan album eksperimentalne elektronike.

4. Boris Štok – “Dodiri”

Boris Štok se vraća s prvim otkucajima jeseni uz pjesmu “Dodiri” koja najavljuje prvi samostalni LP “Ispod kože”. Štok se predstavlja pjesmom na tragu glazbe osamdesetih i moderne plesne elektronike, zvukom koji ponešto odskače od onoga što je glazbenik radio u Quassaru. Spot je nastao po scenariju i režiji Jasne Nanut, a montirao ga je Vladimir Gojun. Atraktivni spot prikazuje noćni Zagreb i prekrasnu Andreu Lovrić.

5. Andreja, Rundek & Ekipa “Ftičeki” – “Dolinom se šetala”

Andreja Kurelec Košavić snimila je s Rundekom i ekipom “Ftičeka” album “Mura Mura”, svoj dugogodišnji san. Pjesma “Dolinom se šetala” primjer je njihove inovativne etno glazbe. Odabrali su reinterpretirati 12 međimurskih pjesama, a Rundek je rekao: “Ponosan sam i sretan što je ‘sila bila s nama’ i što smo uspjeli snimiti magiju glazbe u nastajanju, što je dragocjeno i rijetko.” Kako zvuči međimurski melos na rundekovski način, saznajte u spotu.

6. Ichabod – “We Could’ve Had a Better Time”

Ichabod je mladi hrvatski kantautor koji je nedavno debitirao na Indirekt festivalu u Umagu i crnogorskom festivalu Novi val. U svibnju je započeo suradnju sa Zoranom Stojakovićem Soxom u čijem je studiju pjesma snimljena. Ichabodovi korijeni su u folku, a inspiraciju vuče iz glazbe ’60-ih. “We Could’ve Had a Better Time” je njegov prvi spot, režiju potpisuje Pavle Kocanjer.

7. The Blondes – “Obrni na valcer”

The Blondes su Kristina Radovčić i Emanuela Lazarić, a “Obrni na valcer” njihov sedmi singl. Pjesma je plod dubokog promišljanja, a njeni etno motivi u kombinaciji s čakavskim dijalektom osvojit će sve ljubitelje ove glazbe. Naslovna parola tipična je za Istru i Primorje, a autorice ističu: “…kada dođu teški trenuci, treba ‘obrnut na valcer’, odnosno okrenuti na valcer/šalu, stoički prihvatiti situaciju i ne živcirati se previše, jer život se ionako sam po sebi dogodi, ma koliko se mi trudili povlačiti njegove konce.”

8. Silente – “Malo magle, malo mjesečine”

“Malo magle, malo mjesečine” je naslovna pjesma novog albuma Silentea. Autor teksta, Sanin Karamehmedović, o novoj pjesmi je izjavio: “Čuvali smo je za kraj jer vjerujemo da je posebna. To je pop-rock duet Doris i Tibora u stilu nekih naših starijih hitova”. Spot je sniman u dubrovačkom Kazalištu Marina Držića i u prostorijama Udruge mladih Orlando, a osim članova benda u spotu glumi i dubrovački kazališni glumac Romano Nikolić.

9. Tea Break – “Unbroken”

I za kraj, tu je i malo beogradskog punk rocka s bendom Tea Break koji imaju novi singl “Unbroken” uz pripadajući video. Uz ove novosti, bend se po prvi put predstavlja u peteročlanoj postavi uz novog člana benda, Mališu Stojanovića na trećoj gitari.

196 Shares