Ispod pulta: 5 prijedloga u izboru za singl tjedna

300

Ispod pulta iz tjedna u tjedan donosi pregled najboljih novih singlova i spotova. Za svoje favorite možete glasovati ispod domaćeg dijela liste. Prošli tjedan najviše vaših glasova dobila je “Degeneracija” Mrtvog petka.

Nešto smo propustili? Pošalji nam svoj prijedlog na ispodpulta@muzika.hr

Muziku podržava

Darko Rundek je skupio Ekipu predstavio “Tamni jorgovan”, pjesmu koja se bitno razlikuje od onoga što inače radi sa svojim Cargo Triom. Još manje od 2 mjeseca ostalo je do velikog koncerta u Domu sportova! Aljošu Šerića rijetko čujemo kako pjeva na engleskom, a time je i nova pjesma Kensington Lima još i zanimljivija. Naime, upravo je Šerić iznio novi singl “Chasing Sunsets” grupe iza koje se krije multiinstrumentalist Josip Radić. Produkciju ove zanimljive numere s kojom bar nakratko otputujete na neko ljepše mjesto potpisuje Mark Mrakovčić.

Spomenuti producent ujedno stoji i iza nove pjesme Rens Argoa pod nazivom “Mesmerizing Burden” kojom je ovaj trojac najavio svoj treći album “Luciferin” (izašao 20. listopada na Bandcampu). Nekoliko dana prije rasprodanog koncerta kojim su otopili KSET, Svemirko je na svom Soundcloudu predstavio “Dizajnericu Lauru”, singl koji će se naći na novom EP-ju. Jure Brkljača, kojeg smo imali prilike upoznati u prvoj sezoni The Voicea, predstavio je svoju novu pjesmu “Pristani na sve”.

MGMT su se vratili s novom pjesmom “Little Dark Age” i pripadajućim videom u kojem se članovi benda Andrew VanWyngarden i Ben Goldwasser nalaze u originalnom i pomalo bizarnom scenariju. Pjesma će se naći na istoimenom, četvrtom studijskom albumu, čiji je izlazak planiran za početak iduće godine. Kad već nema konkretnih novosti oko novog Toola, ima oko A Perfect Circle. Maynard nas je razveselio s novom pjesmom “The Doomed” koja je uslijedila nakon četiri godine zatišja. Naći će se na novom albumu zakazanom za 2018., koji se itekako očekuje uzevši u obzir da su posljednje studijsko izdanje “eMOTIVe” objavili prije 13 godina. I kanadski indie rockeri Arcade Fire spremaju nešto novo. Naime, objavili su novu pjesmu “Creature Comfort” koja će se naći na petom studijskom albumu “Everything Now”. Interesantno je i kako je jedna kanadska radio postaja cenzurirala novi singl, maknuvši riječi kao što su “suicide” i “dying”.

L.A. Guns imaju novi video za pjesmu “The Flood’s The Fault Of The Rain” koja se našla na posljednjem albumu “The Missing Peace”, objavljenom 13. listopada. Phil Lewis i Tracii Guns ponovno su udružili snage nakon više od desetljeća razdvojenosti. Evo super novosti i za sve death metalce jer je Cannibal Corpse predstavio novu ubojicu od pjesme, brutalnu i kompleksnu “Red Before Black”. Naći će se na istoimenom, 14. studijskom albumu koji izlazi 3. studenog putem Metal Blade Records.

Osim njih, King Gizzard & the Lizard Wizard očigledno ne staju. Tri objavljena albuma u samo godinu dana nisu bila dovoljna, jer su sada predstavili novu pjesmu “Crumbling Castle”, čije je trajanje preko 10 minuta. Uzevši u obzir da su do kraja ove godine obećali objaviti sveukupno pet albuma, čini se da je bend na itekako dobrom putu da to ostvari. I za kraj tu je Karin Dreijer, koju između ostalog znamo po njezinom švedskom electro sastavu The Knife. Ona je sada napokon predstavila novi glazbeni video za Fever Ray. Riječ je o pjesmi “To The Moon and Back”, odnosno novom materijalu koji je uslijedio nakon 8 godina pauze.

Muziku podržava
Stisni