Ispod pulta iz tjedna u tjedan donosi pregled najboljih novih singlova i spotova. Sve singlove i spotove koji budu objavljeni tijekom 2019. možete preslušavati na našoj YouTube playlisti. Zaprati nas na YouTubeu za sljedeće porcije koje ti serviramo Ispod pulta.

Glasovanje za singl tjedna nalazi se ispod prijedloga, a otvoreno je do ponedjeljka u podne.  Prošlotjedni pobjednik s najviše glasova publike je pjesma “E, moj Damire” Bobe i Saše Antića. Ovotjedni prijedlozi za singl tjedna su:

1. Let 3 & Vuco feat. El Combo – “Golub Vaso”

“Golub Dinko” riječkog sastava Let 3 objavljen davne 2000. dobio je novo ruho i postao “Golub Vaso“. U novom se aranžmanu riječkim rockerima, uz marriachije El Combo, pridružio i vrhunski desničar, najbrži trzaj u speed metalu, duša od čovjeka i rocker velikog srca – Vuco! Mrle je o suradnji rekao: “Dogovor je pao iz prve. Nije ga trebalo puno nagovarati, nekako mislim da je i on priželjkivao jednu ovakvu suradnju. Lako je to kad se mi volimo i razumijemo, ali i cijenimo”. Let3 ulovite na četvrtom Antivalentinovu u Boćarskom domu koji se održava 8. i 9. veljače, a povoljnije ulaznice potražite u našem FanClubu.

2. Žen – “Jugomental”

Predvodnice domaćeg indie post rocka, ŽEN, objavile su treći spot sa svog trećeg albuma “Sunčani dani”. “Jugomental” je nostalgija na davno minula ljetovanja na Jadranu, dok istovremeno u svojoj razigranosti, slojevitosti i bojama ostavlja dojam svijeta iz neke druge dimenzije. Kolažiranje višeslojnih kadrova fotki i snimaka, nastalih u ljetnim mjesecima na otoku Braču, osmislio je vizualni umjetnik Darko Vaupotić. Snimke s ljetne turneje odlično ocrtavaju emociju kojom zrači instrumentalni uradak “Jugomental”.

3. ROLO – “Sol i postole”

Tročlani splitsko-brački vokalno-instrumentalni sastav RØLØ ima novi spot za pjesmu “Sol i postole” s drugog albuma. Spot je režirala priznata fotografkinja Bruna Kazinoti. Radeći na fotografijama za svoj osobni projekt, zainteresirala se za tijela u pokretu i kompozicije koje nastaju prilikom pole dancea. Osim fotoaparatom, taj pokret je odlučila zabilježiti i video kamerom, što je u suradnji sa snimateljem Rinom Barbirom i koreografkinjom Teom Srešen pretvoreno u umjetnički video spot. Poslastica na razini famozne “Zva ću te”!

4. White on White – “Grey Hair”

Riječki kantautor Marko Rogić vraća se s novim singlom godinu dana nakon objavljenog prvijenca “Mirage”. Album “Out Of Nowhere” nastao je sasvim slučajno, “nigdje, niotkuda” riječima pisca Bekima Sejranovića, odnosno benda Let 3. To je priča o odlasku, o gubitku, o emocijama natopljenim tugom i dječjom željom za beskrajnosti i bezvremenosti. Spot za pjesmu “Grey Hair” sniman je na lokaciji starog kaštela Grobnik u blizini Rijeke, a režirala ga je Martina Šarlov. Glazbu i tekst potpisuje sam Rogić.

5. Činčila – “Marš na Mars”

Pjesma “Marš na Mars” sarajevskog benda Činčila oštra je kritika današnjeg čovječanstva. Kao da je ljudski rod postao potpuno “gluh i slijep” na najvažnije stvari, a to je sigurno i ekologija, odnosno očuvanje planeta. Mars u pjesmi figurira kao imaginarni svijet, utočište. Bend se bavi direktnim kombiniranjem likovne umjetnosti i glazbe, što pokazuje kostimografija i scenografija ovog spota. Snimanje, režiju i montažu spota potpisuje Romano Kuduzović koji je upotpunio ovu priču.

6. Nina Kraljić – “Lava”

“Lava”, nova pjesma Nine Kraljić, je darkwave, electronic, ambijentalna pjesma koju će predstaviti na 66. Zagrebačkom festivalu. Kao nastavak kreativnosti i nesputanosti kojoj Nina teži u glazbi, pjesma je podložna različitim interpretacijama koje povlače u ezoteriju i senzualnost. Nazvali su je pravom James Bond pjesmom, ali na hrvatski način. Pjesma je nastala kao timski rad autorice teksta Ines Prajo te Nine Kraljić, Arijane Kunštek i Tihomira Preradovića.

7. Aljoša Šerić – “Kučine”

Nakon zapaženog singla i spota “Glup”, kojim je najavio samostalnu autorsku karijeru, Aljoša Šerić predstavlja novi singl i spot ‘Kučine’. Ovo malo dalmatinsko mjesto bilo je inspiracija za novu pjesmu, a dodatna poveznica je da je Aljošina žena rođena “kučinjanka, kučanka ili kako već.” Šarmantan pastelni spot u režiji Marcelle Zanki zamišljen je kao priprema glamurozne dive za točku večeri, a u glavnoj ulozi nalazi se karakterna Milica Janevski. “Kučine” su intimna priča o odrastanju u malom mjestu koje ostaje u nama bez obzira gdje nas život povede.

8. Struja svijesti – “U budnome stanju”

Struja svijesti tročlani je psihodelični rock bend nastao u ljeto 2018. Predstavljaju se singlom “U budnome stanju” s albuma “Sutra” koji bi svjetlo dana trebao ugledati polovicom ove godine. Video koji živim bojama dodanim u svakodnevicu doprinosi pitkosti ovog singla snimila je, režirala i montirala Lucija Jakelić. Otisnite se u pustopoljine svijesti gdje “sva današnja jutra su jučerašnja sutra”.

9. Erna – “Show Me The Way”

Mlada kantautorica Erna svježa je pojava na glazbenoj sceni. Spotom za pjesmu “Show Me The Way” hrabro kroči u glazbeni svijet. Video koji prati pjesmu smješten je uz slikovitu rijeku Rajnu, prepun je ljetnih elemenata te nas na trenutke zavarava da je riječ o morskoj rivijeri negdje na Mediteranu. Erna potpisuje glazbu i tekst, dok je za bajkoviti videospot zaslužan Guenady Montagne iz Mainza.

293 Shares