Ispod pulta iz tjedna u tjedan donosi pregled najboljih novih singlova i spotova. Sve singlove i spotove koji budu objavljeni tijekom 2018. možete preslušavati na našoj YouTube playlisti. Zaprati nas na YouTubeu za sljedeće porcije koje ti serviramo Ispod pulta.

Glasovanje za singl tjedna nalazi se ispod prijedloga, a otvoreno je do ponedjeljka u podne. S najviše glasova čitatelja, prošlotjedni singl tjedna je pjesma “Barbarogenius” grupe ZAYN. Ovotjedni prijedlozi za singl tjedna su:

1. Krešo Bengalka, Drill i Bore Balboa – “Nisam Odavde”

Nova rap suradnja obračunava se s osjećajima (nacionalne) pripadnosti, na što aludira i njen naslov. U izdanju Bassitivityja, u aranžmanu Laera i repanju na tri jezika – hrvatskom, slovenskom i njemačkom – ova pjesma ujedinjuje čitavu regiju. Crno-bijeli spot je prikladna vizualna podloga koja dodatno naglašava distopijsku narav pjesme.

2. Hurleur – “Sam”

Iz istočne Srbije dolazi nam nepatvoreni, sirovi punk četvorac pod imenom Hurleur. Njihov zvuk je žestok i nabijen, sažet u dvije i pol minute čiste energije. Za prvijenac s debitantskog albuma ova pjesma cilja protresti sve vaše organe. Spot je osmišljen kao komična horor priča koja pjesmu čini zaokruženom cjelinom.

3. Nikola Pejaković Kolja – “Ala je lep ovaj svet”

Stari bluzerski vuk Kolja objavio je novi album pod nazivom “4 prsta” – pozamašnu zbirku od 19 numera od kojih izdvajamo singl “Ala je lep ovaj svet”, prepjev pjesme velikog Jovana Jovanovića Zmaja. Svestrani je glazbenik i scenarist, glumac i redatelj uvrstio više pjesama poznatog dječjeg pisca na album koji predstavlja ‘duboko zarezivanje u muzičku prošlost’.

4. Detmeć – “Dijelimo se”

Stara krilatica “Zavadi pa vladaj” inspirirala je požeške momke da napišu pjesmu o sustavnim podjelama u našem društvu kojom se premijerno predstavljaju publici. “Dijelimo se” podsjeća i na navijačke zazive, i to ne slučajno. Njihov zvuk je okarakteriziran kao sinergija rapa i rocka, a obračunavaju se jednako s društvenim, političkim i osobnim problemima.

5. 2CELLOS – “Vivaldi Storm”

Šulić i Hauser od svojih početaka nastoje dokinuti razliku između elitnog i popularnog kroz svoju glazbu, crpeći inspiraciju iz različitih izvora, od Luisa Fonsija do Johna Lennona. U novoj su pjesmi inspirirani Vivaldijem odlučili prenijeti energiju klasičnog genija u dinamičnu i prekrasnu lokaciju poput Pule. Spotom “Vivaldi Storm” najavljuju novi album “Let There Be Cello” koji izlazi 19. listopada.

6. Kurve – “Male pobjede”

Zagrebački underground punkeri provokativnog imena Kurve imaju novi EP nazvan “Na obali sreće” s kojega izdvajamo pjesmu “Male pobjede”. Treće izdanje prikazuje ih kao odvažne umjetnike čiji su tekstovi punk poezija vrijedna pozornog slušanja i čitanja te kojom itekako talasaju društvo 21. stoljeća. Bend pogledajte uživo 14. rujna u KSET-u na promociji prvog vinilnog izdanja.

Nešto smo propustili? Pošalji nam svoj prijedlog na ispodpulta@muzika.hr
140 Shares