Ispod pulta: 9 noviteta u borbi za singl tjedna

Ispod pulta iz tjedna u tjedan donosi pregled najboljih novih singlova i spotova. Za svoje favorite možete glasovati ispod domaćeg dijela liste. Prošli tjedan najviše glasova dobila je “Terasa” Mel Camina.

Nešto smo propustili? Pošalji nam svoj prijedlog na ispodpulta@muzika.hr

Muziku podržava

Nakon uspješnog singla i videa “Lepa Mara”, Ogenj je jesen dočekao s novim videom za drugi singl “Hote, hote”, snimljenim u jednom popodnevu. Zoran Čalić Band novim spotom zaokružili su trilogiju započetu videima “U moru i plamenu” i “Ruku mi daj”, s novim videom za pjesmu “Iz daljine (pjesma svjetla)” s albuma “U moru i plamenu“. Iz benda su također najavili i početak rada na drugom studijskom albumu. “Teška kao dno” novi je singl zagrebačkog benda Ti, ja i moja mama, koji će se s ovom pjesmom predstaviti na ovogodišnjem RockOff festivalu. Splitski bend eto objavio je akustičnu obradu pjesme “Mali princ” s albuma prvijenca “Mačak u prizmama“. Akustične pjesme su ujedno i jedan dio uvertire u nadolazeći album koji bi trebao izaći tokom nadolazeće godine.

Tu je i grupa Seed Holden iz Valpova koja je objavila novi singl i videospot za pjesmu “Embrace”, dva mjeseca nakon pjesme “Alone”. I kantautor Bobo Knežević ima novi spot – onaj za pjesmu “Na zidiću” kao sjećanje na njegovo odrastanje i zidić kao mjesto okupljanja ljudi svih dobnih skupina. Zagrebački indie rockeri ESC Life dobili su split vinyl izdanje s austrijskim bendom Remedy. Sa svima nama su tako podijelili službeni spin video za pjesmu “Fill The Void”. Od najnovijih spotova tu je i šesti video zagrebačkih rockera Bad Mushrooms, onaj za pjesmu “Vrijeme promjena” s kojim kako sami kažu predstavljaju nešto malo drugačije u glazbenom i vizualnom pogledu. Listu zaključuje Boris Štok s novim videospotom za pjesmu “Kao mi”.

Glen Hansard predstavlja “Time Will Be The Healer” – prvu pjesmu s nadolazećeg, trećeg solo albuma “Between Two Shores”, čiji je službeni izlazak zakazan za 19. siječnja iduće godine. Američka kantautorica Laura Pergolizzi, poznatija kao LP, ima prilično brutalan video za najnoviji singl “No Witness”, u kojem se između ostalog dotiče i problema homofobije i ovisnosti o drogama. Švedski folk duo sestara Söderberg, First Aid Kit, ima novu pjesmu “It’s a Shame”, za koju kažu da se suočava s pitanjem praznine i očaja nakon završetka veze. Posljednji album “Stay Gold” objavile su prije tri godine. Ed Sheeran ima lyric video za novi singl “Perfect”, točnije četvrti po redu s njegovom trećeg albuma “Divide”.

Engleski rockeri The Horrors predstavljaju synth pop singl “Something To Remember Me By” s petog albuma “V” koji je izašao 22. rujna. Škotski indie pop bend Belle and Sebastian imaju novi spot za singl “We Were Beatiful”, dok je Mogwai objavio novi singl “Crossing the Road Material” s novog albuma “Every Country’s Sun”. Radiohead predstavlja i pjesmu “Ocean Bloom” kao kolaboraciju sa skladateljem Hansom Zimmerom. Orkestralna je to verzija pjesme “Bloom” s njihovog albuma “The King Of Limbs” iz 2011. koja će poslužiti kao uvodna špica za BBC-ev dokumentarac “Blue Planet II”. Od svježih spotova i U2 ima novi za pjesmu “You’re the Best Thing About Me” u kojem bend istražuje New York. Riječ je o prvom singlu s albuma “Songs of Experience” koji izlazi 1. prosinca.

Muziku podržava
Stisni