Ispod pulta iz tjedna u tjedan donosi pregled najboljih novih singlova i spotova. Sve singlove i spotove koji budu objavljeni tijekom 2018. možete preslušavati na našoj YouTube playlisti. Zaprati nas na YouTubeu za sljedeće porcije koje ti serviramo Ispod pulta.

Glasovanje za singl tjedna nalazi se ispod prijedloga, a otvoreno je do ponedjeljka u podne. S najviše glasova čitatelja, prošlotjedni singl tjedna je pjesma “Hurricane” glazbenice SUN U. Ovotjedni prijedlozi za singl tjedna su:

1. Waitapu feat. Remi – “Safe Zone”

Čakovečki psihodelični dub bend Waitapu udružio se s prvom damom regionalnog hip-hopa, Remi iz grupe Elemental, i napravio pjesmu “Safe Zone” koja se nalazi na njihovom dugosvirajućem uratku “Hortus”. Zvuku Waitapua je trebao svjež pogled, pa je spot u režiji Anđela Jurkasa nedavno ugledao svjetlo dana. Ovu psihodeličnu poslasticu u obliku albuma “Hortus” možete naručiti u LP i CD obliku.

2. Mach – “Idemo na put”

Potpuno novi zagrebački bend Mach predstavio je prvi singl “Idemo na put” kojim obećavajuće najavljuju album prvijenac. “Idemo na put” produkt je unutarnjeg stanja, pogleda na svijet i svakodnevicu članova benda. Put kao takav u pjesmi je dvojakog značenja, istovremeno sukobljavajući avanturu i napuštanje, dočaravajući tako alegoriju odrastanja i života u cijelosti kroz glazbeni krajobraz. Zanimljiv novi bend, čiji su članovi sami zaslužni za nastanak singla i materijala koji dolazi, zbilja vrijedi poslušati.

3. Alejuandro Buendija – “Mr. Right”

Alejuandro Buendija, alter ego TBF-ova Saše Antića predstavlja novi samostalni singl. Riječ je o ljubavnoj baladi koja u mnogo puta opjevani kliše “ona me ne voli više” uvodi neobične aktere. Ljubavna tuga i očaj se na kraju razotkrivaju kao sebičnost što je često i suština muško-ženskih odnosa. Nastala je u suradnji s Kid Va koji je programirao i odsvirao akustičnu gitaru. Pjesma će se naći na novom albumu na kojemu glazbeni filantrop radi već nekoliko godina, a uključivat će suradnje s većim brojem glazbenika.

4. Mr. Albino – “Maelstrom”

Spot za pjesmu “Maelstorm” prvi je njihov samostalni projekt kojim najavljuju čitav val novih materijala. Mračna i fragmentirana naracija spota vodi nas kroz kaos lokaliziranih emotivnih vrtloga, poslušajte i vidite plivate li s vrtlogom ili se utapate u njemu. “Maelstorm” je nastao u suradnji s Franom Pamićem, Filipom Zadrom i Suzanom Erbežnik koji su prepoznali i uspješno realizirali ideju pjesme. U spotu se pojavljuje niz bliskih prijatelja benda te se slična postava suradnika očekuje i u sljedećim projektima.

5. Thee Melomen – “Disappear”

Opsjednuti rokenrolom godinama, neumorni Thee Melomen odlučili su napraviti novi album i uspješno ga snimili u proljeće 2018. godine u studiju Pod.room. Dvanaest pjesama na albumu predstavljaju prvim i naslovnim singlom “Disappear”. Podulja je lista bendova u kojima su članovi benda svirali, od the Babies, Erotic Biljan & His Heretics do Vex and the Voxtones. Album će biti objavljen na vinilu početkom 2019. godine, a uskoro kreću i s koncertima.

6. Gužva u 16-ercu – “La commedia e finita”

Osječka petorka Gužva u 16-ercu objavila je novi singl i spot za pjesmu “La commedia e finita”. Bend je novi video predstavio ovim riječima: “Komedija koja je nastala kao intermedijalna igra s Danteovim posljednjim stihom, završila je kreativnim uratkom benda koji ove godine slavi četvrt stoljeća egzistencije. Kako vam doživljaj pjesme i spota ne bi bio isforsiran, poslušajte, pogledajte i procijenite sami!”

7. Čovek bez sluha – “Stanimo u gard”

Punk rock bend Čovek bez sluha (ČBS) objavio je novi singl i spot “Stanimo u gard”. Pjesma zanimljivog naslova govori da je krajnje vrijeme da zauzmemo stav i prestanemo skretati pogled od teške svjetske svakodnevice “čiji je epicentar, ponekad mislim, upravo naše najbliže životno okruženje”, kako kaže frontman Miki Radojević. U suradnji s redateljem Tinom Jergerom napravili su spot koji publiku izravno suočava sa scenama sve surovije stvarnosti.

8. Silente – “Preko svega”

Silente je kao iznenađenje uoči koncerta prošle subote u Domu sportova objavio posljednju pjesmu s albuma “Malo magle, malo mjesečine”, baladu “Preko svega”. O pjesmi je Tibor Karamehmedović rekao: “Tko ima srce napuknut će mu, a tko nema pomislit će da ga ima”. Sanin je dodao da je pjesma snimljena u jednom pokušaju i da im je istog trena postala najbolja stvar na albumu. Zanimljiv animirani spot je povjeren mladom dubrovačkom animatoru s londonskom adresom Miranu Dilberoviću.

9. Klinika Denisa Kataneca – “Rode”

Zagrebački kantautor s dugogodišnjim stavom predstavlja svoju posljednju inkarnaciju, Kliniku Denisa Kataneca prvim singlom “Rode”. Pjesma najavljuje istoimeni album koji će izaći do konca godine. Spot u režiji Marine Uzelac snimljen je u Vinilu, a članovi Klinike – Branimir Norac, Karlo Cmrk i Vinko Vujec uz Tyger Lambovu Martinu Burulic prenose fenomenalnu energiju pjesme. Denis poručuje: “Klinika je konačno na čvrstim nogama i ne namjerava stati!”.

144 Shares