8 prijedloga je Ispod pulta, glasuj za singl tjedna

1280

Ispod pulta iz tjedna u tjedan donosi pregled najboljih novih singlova i spotova. Za svoje favorite možete glasovati ispod domaćeg dijela liste. Prošli tjedan najviše glasova osvojila je pjesma “Baš sam lud” Genove u suradnji sa Zoranom Predinom i Matijom Dedićem.

Nešto smo propustili? Pošalji nam svoj prijedlog na ispodpulta@muzika.hr

Muziku podržava

Kraj godine obično je vrijeme kad se neka poglavlja zatvaraju, a novi planovi stvaraju. Bend Elemental, spontano ali prigodno, upravo zatvara jedno poglavlje i to novim singlom i spotom. Riječ je o pjesmi “Sanjam” posljednjem singlu s hvaljenog albuma “Tijelo”, koji govori o snovima i putovanjima te bijegu u “neke udaljene svjetove”. Video spot koji prati pjesmu je pomalo personaliziran jer se u njemu, najvećim dijelom, pojavljuju kadrovi putovanja Mirele Priselac Remi.

Varaždinski sastav Cold Snap bio je prošle godine u paklu što su dokazali s novom pjesmom “Straight To Hell” i pripadajućim videom. Jan i Zoran pronašli su nove članove benda i u kratkom vremenu odsvirali zajedno više od 30 koncerata te napravili 12 novih pjesama za četvrti studijski album koji izlazi u lipnju 2018. Bend je također potpisao i ugovor s velikom izdavačkom kućom Arising Empire / Nuclear Blast iz Njemačke, iako je njihova bivša izdavačka kuća objavila ovaj video.

Nedugo nakon izlaska novog, trećeg albuma “Sunčani ljudi” Žen predstavljaju drugi singl i videospot za pjesmu “Pusti me da hodam” koji je režirao Damir Janeček. Sam režiser se nada da će ova pjesma donijeti emociju do gledatelja i slušatelja te ohrabriti mnoge čije je samopouzdanje možda poljuljano.

Zagrebačka rock četvorka Killed A Fox izbacila je spot za novi singl “Still Life Mirror” čime su najavili objavljivanje novog albuma. Singl je snimljen u Dora Maar studiju, za mix i mastering su zaslužni Leonard Klaić (bivši bubnjar Killed a Fox-a) te sami Foxi, a dečki iza maski su članovi benda, Krešimir Kokić, Pavle Gulić i dragi im prijatelj Krešimir Slunjski.

Vanja Mišić predstavlja treći singl “Poslije ljubavi” koji je nastao prošlog ljeta u izgubljenom trenutku upravo nakon jedne ljubavi, a kako kaže Vanja, svojim joj je postojanjem obilježila i ovu jesen. “To je jedna od onih pjesama u kojima saspeš dušu i ne daš joj da mrdne. Nekako se čovjek uhvati u trenutku u kojem se zapita kako uopće poslije ljubavi, a u jednom od tih trenutaka nastala je i ova pjesma.” pojasnila je Vanja.

Pjevač s otoka Krka Vjeko Ključarić kojeg znamo po natjecanju u showu The Voice, trenutno je poznat i samo kao Vjeko. Predstavlja pjesmu “Sretan kraj” koju potpisuje Miroslav Lesić (glazba i aranžman) i Bruno Kovačić (tekst). Samu pjesmu smješta u pop rock te ju opisuje kao ljubavno-ludu pjesmu.

Tu je i Eni Jurišić koja je također bila natjecateljica u The Voiceu, a koja sada predstavlja novi singl “Pepeo i prah” s kojim će nastupiti na Zagrebačkom festivalu, 26. siječnja iduće godine. Za glazbu i aranžman zaslužan je Miroslav Lesić Lesique, dok se kao autor teksta uz njega priključuje i Predrag Martinjak.

I za kraj, od domaćih imena izdvajamo i novo ime na sceni, kantautora Gentlemana koji predstavlja prvi singl, baladu “Crystal” s kojom ujedno i najavljuje prvijenac čiji je izlazak planiran za veljaču iduće godine.

Nakon izdavanja “Polygondwanaland” – četvrtog studijskog albuma za ovu godinu, King Gizzard & the Lizard Wizard objavili su tri nova singla “Beginners Luck”, “All is Known” i “Loyalty”. Prvu su već izvodili uživo, dok su preostale dvije u potpunosti nove pjesme. S obzirom da su najavili kako će peti i posljednji album (samo za ovu godinu!) izaći skroz na kraju 2017., čini se da će bend svoje obećanje i ispuniti.

Nakon posljednjeg singla “Little Dark Age”, MGMT su također s fanovima podijelili još jednu novu pjesmu – “When You Die” zajedno s pripadajućim psihodeličnim videom. Naći će se na nadolazećem, četvrtom albumu “Little Dark Age” čiji izlazak bi se trebao dogoditi u veljači iduće godine, a ponešto novog materijala bend već promovira na turneji.

Nakon tri godine zatišja, Lily Allen se vratila s “Trigger Bang” – najnovijim singlom na kojemu gostuje britanski reper Giggs. Na ovoj interesantnoj kolaboraciji prevladava nostalgična nota s obzirom da se Lily prisjeća vlastitog odrastanja.

Osim njih, Moby nas je također razveselio s najavom novog, 15. studijskog albuma “Everything Was Beautiful, And Nothing Hurt”. Također, s prvim singlom “Like a Motherless Child” je vidljiv i povratak trip-hopu s njegovih ranijih materijala. Izlazak novoga albuma zakazan je za 2. ožujak iduće godine.

Engleski kantautor Roo Panes pustio je video za posljednji singl “A Message To Myself” koji sami po sebi krasi meditativni, intimni i minimalistički štih.

Nakon objavljivanja albuma “Ununiform” u rujnu ove godine, Tricky je podijelio novi video za pjesmu “New Stole” na kojoj gostuje Francesca Belmonte. U pitanju je animirani video, dok je sama pjesma jedna od najboljih momenata s novoga albuma.

Nove muzike stiže i od Jacka Whitea, koji nas je pomalo zbunio s najnovijim, bizarnim materijalom “Servings and Portions from my Boarding House Reach”. No po svemu sudeći, video u trajanju od četiri minute zapravo predstavlja kolaž njegovih najnovijih pjesama i zvukova, pa bi se dalo pretpostaviti da je zapravo riječ o teaseru s potencijalno novog albuma. Živi bili pa vidjeli, iako ga svakako željno iščekujemo!

Legendarni Alice Cooper objavio je video za singl “The Sound Of A” koji će u fizičkom izdanju izaći 23. veljače iduće godine, svega nekoliko dana nakon Cooperovog rođendana. Pjesma ima posebno značenje jer je riječ o njegovoj prvoj u potpunosti solo napisanoj pjesmi još davne 1967., a može se naći na prošlogodišnjem izdanju “Paranormal”.

Od žešće muzike tu su floridski death metal veterani Obituary koji su objavili najnoviji videospot za pjesmu “Brave” koja otvara istoimeni deseti studijski album objavljen ove godine. Bend je također za iduću godinu najavio i jednomjesečnu turneju po Europi koja kreće 3. ožujka u Njemačkoj.

Muziku podržava