Ispod pulta iz tjedna u tjedan donosi pregled najboljih novih singlova i spotova.

Glasovanje za singl tjedna nalazi se ispod prijedloga, a otvoreno je do ponedjeljka u podne. Pobjedu prošlotjednog glasanja odnio je Frik iz kvarta i singl “Opsjednutost”. Ovotjedni prijedlozi za singl tjedna su:

1Brkovi – “A ja ću da pijem”

Nakon što su s prošlim singlom izrazili kako žele da im dijete sluša narodnjake, sad su odlučili pit’. “A ja ću da pijem” novi je singl Brkova o tome kako se “bivša cura udala za nekog kretena ružnog imena”. Za spot je zaslužan Vuk Protić, a glavni glumac u spotu je Miloš Vlalukin.

2Fire in Cairo – “All in All”

Fire in Cairo izbacio je novu stvar “All in All” koja, kako kažu iz benda, simbolizira kraj jednog razdoblja te početak novih projekata, koji će žanrovski biti raznovrsniji od onih prijašnjih. Singl je snimio, mixao i masterirao Toni Tkalec.

3Krešo Bengalka – “Nikad više”

“Nikad više” novi je singl Kreše Bengalke, koji je ujedno i prvi singl njegovog nadolazećeg albuma. Krešo Universalis potpisuje glazbu, tekst, mix, a i montažu te režiju spota. U radu na spotu još su sudjelovale Tajana Baković te Jelena Prvan.

4FANTOM – “2 AM”

Beogradski retrowave/synth-pop bend Fantom izbacio je svoj treći singl “2 AM”. Podsjetimo, Fantom je projekt iza kojeg kao autor i producent stoji Petar Wagner, koji uz synth zvuk pripovjeda noćne priče Beograda, Zagreba, Ljubljane ili bilo kojeg drugog grada do kojeg ga te noći put navede. Za animaciju spota zaslužna je Tamara Bogovac.

5Ischariotzcky – “Mountain theme”

Ischariotzcky ima novi spot za novi singl “Mountain Theme”, pjesmu koja se nalazi na njihovom albumu “Recovery”, koji je nedavno proslavio prvi rođendan. “Ovim spotom zaokružujemo priču albuma “Recovery”, a kroz njega se provlači tematika potrage za mirom i spokojem inspirirana legendom o kamenim svatovima. Glavni lik zna koji je proces sjedinjenja s planinom i svjesno kreće na put koji su prošli mnogi prije njega u potrazi za vlastitim mirom.”, poručuje frontmen i autor pjesama Joško Klarić.

6Lednik – “Posthuman”

“Posthuman” singl je prvijenac novosadskog benda Lednik, koji je nastao krajem 2015. godine. Kombiniraju post-rock i post-metal, a bend iza sebe ima brojne koncerte u Srbiji, u suradnji s domaćim i stranim bendovima sličnih žanrova. Njihov novi singl najava je predstojećeg albuma “Celestial Monuments”.

7Paul The Walrus – “Frank And Me”

Indie/pop/rock kolektiv Paul The Walrus objavio je novi singl “Frank And Me”. Prvi je ovo singl s njihovog prvog albuma, koji će uskoro ugledati svjetlo dana. Inače, Paul The Walrus iza sebe ima EP “Dolphin And Whale Watching Part One” i EP “Dolphin And Whale Wathcing Part Two”, a ove su godine odradili svoju prvu manju europsku turneju te su zasvirali premijerno na INmusicu.

8Prljave Sestre – “Nova jutra”

Rock’n’roll trio iz Ništa Prljave Sestre najavljuju drugi studijski album singlom “Nova jutra”. Novi album “Najgore tek dolazi” biti će objavljen početkom iduće godine, a pjesmu “Nova jutra” napisao je Petar Milosavljević.

9Playground Hustle – “Komfor Zona”

“Komfor zona” singl je s friško objavljenog albuma “Igle” Playground Hustlea, rap/elektronika/eksperimentalnog dua, kojeg čine Ivona Eterović i Magdalena Slović.