Ispod pulta iz tjedna u tjedan donosi pregled najboljih novih singlova i spotova. Sve singlove i spotove koji budu objavljeni tijekom 2018. možete preslušavati na našoj YouTube playlisti. Zaprati nas na YouTubeu za sljedeće porcije koje ti serviramo Ispod pulta.

Glasovanje za singl tjedna nalazi se ispod prijedloga, a otvoreno je do ponedjeljka u podne. S najviše glasova čitatelja, prošlotjedni singl tjedna je pjesma “Trag” slavonskog benda Sniffpit.

Ovotjedni prijedlozi za singl tjedna su:

1. Svemirko – “34,5”

Vaši omiljeni niskotalasni synth dječaci imaju novi spot. Riječ je o pjesmi “34,5” s novog Svemirkovog albuma “Tunguzija”. Spot snimljen u prepoznatljivom retro stilu vodi nas kroz omiljene omladinske lokacije u Zagrebu u sveprožimajućoj slavenskoj indielogiji. Ideju spota kao i art direkciju potpisuju članovi benda, dok je snimanje i režiju odradio Denis Komljenović.

2. Kukus x Donplaya – “Real Slavs”

Kukusi znaju kako se ponašaju pravi Slaveni, ali i kako se probiti na internacionalno tržište. Spot je u dva dana skupio 100.000 pregleda, a sadrži sve potrebne pop slavenske simbole: adidas trenirke i torbice oko vrata, derutne prostore i alkohol. Kako su Kukusi stekli naklonost slav publike pogledaj u spotu.

3. Frenkie ft. Sajsi MC – “Svi”

Nova hip-hop suradnja dolazi iz susjednih zemalja. Tuzlanski car rapa Frankie i beogradska boginja Sajsi MC objavili su spot za pjesmu “Svi“. Nakon dugogodišnjeg prijateljstva i nedavne intenzivne suradnje na projektu “Red Bull Raplika“, nastala je pjesma koja će iznenaditi fanove. Pjesma će postati novi soundtrack noćnog života, a produkciju i beat potpisuje sve uspješniji Indigo.

4. Goran Bare i Majke – “Zašto”

Bare je objavio spot za pjesmu koja zatvara nagrađivani album “Nuspojave“ koji je podignuo ljestvicu rock izričaja. Pjevajući “Samo tuga, naivna dobrota, prate me ko sjene”, Bare stavlja pečat na svoju prepoznatljivu poetiku, koju je ovim albumom doveo do vrhunca. Glazbu i tekst potpisuje Bare, aranžman je radio u suradnji s Mariom Rašićem, dok je za video zaslužan Davor Kos.

5. Mr. Albino – “Seven Days Amongst Your Hair”

Zagrebački outlaw rockeri napokon imaju prvi spot, onaj za pjesmu „Seven Days Amongst Your Hair“. Zanimljiva je činjenica da je pjesma rađena za novi film hrvatskog redatelja Arsena Ostojića koji nosi naziv “F20”, a spot montiran iz kadrova koji se nalaze u filmu. Arsena i Mr. Albino je spojila potraga za surovom energijom, a Mr. Albino zvuče upravo tako, kao domaća inkarnacija Toma Waitsa.

6. Luce – “Proći će”

Mlada kantautorica Luce osvojila je simpatije publike već prije par godina. U novom spotu snimanom na nekoliko slikovitih mediteranskih lokacija iznova nam se predstavlja svojom pitkom glazbom, uz prikladnu vizualnu kulisu. Baladična “Proći će” nastala je u samo nekoliko minuta, a rezultat je svega što je u Luce “dugo vremena kuhalo”.

7. She Brought Me Gasoline – “Sometimes Trouble Comes”

Ova zagrebačka četvorka vraća bendžu zasluženu slavu u novom singlu “Sometimes Trouble Comes”. Domaći dečki ritmično praše u blues/roots/americana stilu, a publici su se premijerno predstavili na ovogodišnjem Open airu na Filozofskom. Snimanje i miksanje je odradio Dinko Čvorić Doringo, a bend ponovo možete uloviti u Mikru 28. rujna.

8. Filip Fantoni – “Voli me”

Filip Fantoni predstavlja novu baladu posvećenu tajanstvenoj djevojci. Glazbenik koji je aktivan već gotovo dvadeset godina o svojoj pop numeri je rekao da je emotivna i poprilično drukčija od dosadašnjih, a napisao ju je kada je dobio daljinski u glavu. Spot za pjesmu “Voli me” snimljen je u zagrebačkom Jiggy baru.

9. Adastra – “Kamo da krenem”

Pop rock bend Adastra ima spot za akustičnu verziju pjesme “Kamo da krenem”, koja je originalno objavljena na albumu “Surovi grade“ iz 2011. Široki kadrovi snimljeni su na Jeronimovim putovanjima po Danskoj, Irskoj, Belgiji, Švedskoj, Mađarskoj u protekle dvije godine, a u pjesmi sudjeluju mnogi vrhunski glazbenici.

Nešto smo propustili? Pošalji nam svoj prijedlog na ispodpulta@muzika.hr
96 Shares