Ispod pulta ovoga tjedna: 8 novih domaćih singlova

504

Ispod pulta iz tjedna u tjedan donosi pregled najboljih novih singlova i spotova. Za svoje favorite možete glasovati ispod domaćeg dijela liste. Prošli tjedan najviše glasova dobila je pjesma “Neraskidivi” grupe Adastra.

Nešto smo propustili? Pošalji nam svoj prijedlog na ispodpulta@muzika.hr

Muziku podržava

Letarg (Bruno Antolić) sa svojom koncertnom ekipom izbacio je video spot za pjesmu “Paravan”, koji govori o pronalasku sebe kroz pronalazak publike koja te razumije. Ovime najavljuje i prvi dugosvirajući album “Tibor” koji se sada nalazi i na njegovom Bandcampu. Zagrebački punx/metal/reggae sastav Mrtvi petak izbacili su prvi spot, onaj za pjesmu “Degeneracija” koja je ujedno prvi singl s novog nadolazećeg albuma. Singl se bavi tematikom domaće scene, žanrovske podjele, subkultura i slično, kroz poznatu mrtvopetkovsku zajebanciju, dok u samom spotu možete vidjeti tko se napio, a tko je dobio batine. Zagrebački bend Halter Ego predstavlja novi singl “Zidovi” i animirani lyric video kojim su zazidali klaustrofobičnu atmosferu koju su i nastojali prenijeti slušatelju.

I Dosh Lee sa sobom donosi zanimljive novosti jer su u suradnji s Davorinom Bogovićem snimili singl “Stara pizdo (Voljenom diskografu)” i posvetili je diskografima te je ispratili i zanimljivim crno-bijelim videom. Tu je i Side Project koji predstavlja pjesmu “Drops”, novi singl koji će se naći na albumu “Lonely Boys” čiji je izlazak zakazan za 1. prosinac. Zagrebački kantautor Zvonimir Varga predstavlja novi singl i spot pod nazivom “Zvukovi”. Radi se šansonjersko-kantautorskoj pjesmi koja svojim zvucima predstavlja novu fazu njegova rada. Nakon što su predstavili dobar dio nastupnog albuma “Human_esque”, riječki Turisti su za kraj godine odabrali potpuno drugačiji zvuk. Radi se o pjesmi “Srce kao nebo je” koju su posvetili svojim kćerima, a posebnost je da se u ulozi glavnog vokala, uz Ivu Močibob, pojavljuje i gitarist Turista, Vava. Od domaćih izvođača tu je i zagrebačka pjevačica Geby, koja predstavlja drugi solo singl “Povedi nas u smijeh”, melodičnu i radiofoničnu pjesmu s pomalo artističkim videom.

Od stranih imena tu je Noel Gallagher sa svojim bendom The High Flying Birds uz novi singl “Holy Mountain” i psihodelični video. Pjesma će se naći na njegovom solo albumu “Who Built The Moon?” čiji je izlazak planiran za 24. studeni. U tijeku je i promoviranje novog albuma Marilyna Manson “Heaven Upside Down” jer poznati shock rocker sada predstavlja još jedan eksplicitni video za pjesmu “SAY10”. U spotu je posebni gost ni više ni manje nego Johnny Depp, dok oboje navodno predstavljaju Kaina i Abela.

Tu je i Annie Clark, poznatija kao St. Vincent, koja ima novu pjesmu “Pills” s novog, nedavno izdanog albuma “Masseducation”. Na pjesmi između ostalog možemo čuti i vokale Care Delevingne i Jenny Lewis te saksofon Kamasija Washingtona. Uz njih, i Imagine Dragons imaju novu pjesmu “Whatever It Takes” koju će uvrstiti na “Evolve”, novi album koji je svjetlo dana ugledao ovoga ljeta. Grupa Hurts predstavlja estetski drugačiji i interesantan video za novi singl “Chaperone” koji se našao na nedavno objavljenom izdanju “Desire”. Za kraj izdvajamo i američke progresivne metalce Wings Denied i njihov novi singl “Nero” za koji naglašavaju kako je iznimno osobna pjesma za sve članove benda. (Pssst! Naš kolega Luka je vokal benda).

 

Muziku podržava
Stisni