Ispod pulta iz tjedna u tjedan donosi pregled najboljih novih singlova i spotova. Sve singlove i spotove koji budu objavljeni tijekom 2019. možete preslušavati na našoj YouTube playlisti. Zaprati nas na YouTubeu za sljedeće porcije koje ti serviramo Ispod pulta.

Glasovanje za singl tjedna nalazi se ispod prijedloga, a otvoreno je do ponedjeljka u podne. Pobjednici prošlotjednog glasanja su naši hip – hop velikani Tram 11, s pjesmom “Malu na stranu ft. Bolesna braća“. Ovotjedni prijedlozi za singl tjedna su:

1. Lika Kolorado – “Gospođa”

Nakon što su osvojili publiku s albumom prvijencem “Smiješ zaurlat”, Lika Kolorado objavljuje novi singl “Gospođa“, s kojim najavljuje drugi album koji bi trebao izaći do jeseni. Spot za pjesmu snimljen je po Zagrebu i po Zagrebačkom plesnom centru.

2. Mirna – “Nestvaran”

Riječka kantautorica Mirna Škrgatić objavila je novi spot za pjesmu “Nestvaran“, koji je ujedno i šesti singl kojim najavljuje izlazak albuma prvijenca. Spot je snimljen na Željavi, gdje se nalazi nekadašnji najveći vojni aerodrom u bivšoj Jugoslaviji.

3. Struja svijesti – “Biti”

Pjesma “Biti” drugi je singl psihodelične rock grupe Struja Svijesti. Pjesma je dio konceptualne cjeline albuma “Sutra” koji izlazi drugom polovicom ove godine. “U svojem minimalističkom maniru poima čovjekovo kratko bivanje na ovom planetu te nosi jednostavnu poruku ljubavi”, poručuje bend.

4. Gretta – “Hologram”

Kako bi obilježili svoj 15. rođendan, Gretta je najavila slavljenički koncert i best of kompilaciju “15”, a proslava započinje s novim singlom “Hologram“, za kojeg je ujedno snimljen i spot. Autori glazbe i teksta su Hrvoje Medanić i Tomislav Čubek, dok je za aranžman zaslužan cijeli bend.

5. Krešo Bengalka – “Direktor”

Krešo Bengalka izbacio je četvrti singl “Direktor” za kojeg je ujedno i snimljen spot. Pjesma najavljuje novi album “Sve najbolje“, koji će izaći u lipnju ove godine. Za režiju, kameru i montažu spota zaslužan je Milan Latković, asistirao mu je Ratko Ilijić.

6. Repetitor – “Ekspedicija”

Beogradski miljenici, Repetitor, imaju novi spot za pjesmu “Ekspedicija”, koji je snimljen prije nekoliko godina tijekom europske turneje. Kadrove je montirala Mina Nenadović, a pjesma najavljuje novu turneju koja je već počela, 12. travnja u Beogradu.

7. Picksiebner & Cinkuši – “Vođe”

Dugogodišnja suradnja ova dva benda, dovela je i do prvog zajedničkog singla “Vođe” čiju glazbu i tekst potpisuju Marko Bregant i Zoran Perić. Za audio produkciju zaslužan je producent Dragutin Smokrović – Smokva, a spot je režirao Tomislav Fiket.

8. Laka – “Ostarih”

Laka i Mirela imaju novi singl “Ostarih“, koji ujedno i najavljuje njihov nadolazeći album. Dvojac je snimio spot u Zemaljskom muzeju u Sarajevu, autor glazbe i teksta kao uvijek je Laka, a kako on sam kaže “pjesma govori o tome da ako ne učinimo stvari koje želimo odmah, možda neće biti vremena da ih učinimo ikad više”.

9. Hibrid, etc. – Ne mogu da zaspim

Grupa Hibrid predstavila je spot za novu pjesmu “Ne mogu da zaspim“. Singl je objavljen u suradnji s gitaristom Adnanom Salihovićem, a spaja elektronsku glazbu i različite stilove. Režiju, kameru i montažu potpisuje za spot potpisuje brazilski umjetnik Gui Castor.

113 Shares