Ispod pulta iz tjedna u tjedan donosi pregled najboljih novih singlova i spotova.

Glasovanje za singl tjedna nalazi se ispod prijedloga, a otvoreno je do ponedjeljka u podne. Pobjedu posljednjeg glasanja prije dva tjedna odnio je Neon i singl “Tatoo”. Ovotjedni prijedlozi za singl tjedna su:

1Bore Balboa – “Navike”

Bore Balboa pjesmom “Navike” završava priču sa svojim albumom “Šarena Močvara Bezakonja 2” te se baca u nove projekte. Za beat je, kao i kod singla “Šta je bilo”, zaslužan Kid Ocean, a iza spota stoji Luka Matković.

 

2pocket palma – subota nakon valentinova

Nakon prošlogodišnjeg debitantskog albuma, pocket palma donosi novi singl “subota nakon valentinova”. Ovom pjesmom Anja i Luka donose netipičnu priču o Valentinovu u svom stilu, dreamy synth-pop stilu.

 

3ElSea – “Road Ahead”

Tek joj je 17, imamo li i mi svoju Billie Eilish? ElSea je izbacila singl “Road Ahead” koju, kao i pjesme Billie Eilish, krasi zvuk produkcije iz spavaće sobe, jednostavna i zanimljiva boja glasa te nepretenciozna, a moćna glazba.

 

4Fantom – “Bebo pazi”

Beogradski synth-pop bend Fantom ima novu pjesmu “Bebo, pazi”. Iza projekta Fantom stoji autor i producent Petar Wagner. Neobični, a zarazni tekstovi, u kombinaciji s opojnim synth-popom možda nisu kombinacija za megalomanski uspjeh, ali su kombinacija koja će se mnogima uvući pod kožu.

 

5VOΛDO – “Snooze”

Zagrebački indie-rock popsychedelic kantautor VOΛDO friško je ime na sceni. Iza imena VOΛDO stoji Vlado Remes, koji je aktivan u bendu “From Another Mother”, a sada je ušao u solo vode sa singlom “Snooze”.

 

6Despot Tomić – “Ona iz Ju Es Ej”

Još jedan kantautor, no ovaj nam dolazi iz Bosne i Hercegovine. “Pjesma je u mojoj glavi mješavina teksta Zabranjenog pušenja sa muzikom Marvina Gayeja, a ideja za pjesmu nastala je iz moje želje da nastavim pjesmu od Nervoznog poštara “Jugo jugo”, kaže Despot o svom singlu prvijencu.

 

7Kum Sale – “Kum”

Kum Sale u novom singlu “KUM” sumira jednu malu državu, državu velikih ljudi, prožetu aferama. Tamo žive dobre ljudi, čija je životna priča biranje manjeg zla, a preživljavanje od ničega uklesano im je u gene. Zvuči poznato?

 

8FANAA – “Private Day” 

Mladi riječki alternativni bend izbacio je “Private Day”, prvu pjesmu s nadolazećeg EP-a “Fanaatom Lattè”, koji će biti vani krajem mjeseca. Bend iza sebe ima album prvijenac “FONOMATIK”, nagradu “Čuješ?” te brojne nominacije od RiRock festivala.

 

9Tadej – “Želim ti sreću”

Tadej dolazi iz Portoroža, a zadnjih nekoliko godina živi i radi u Hrvatskoj. „U trenutku nastanka ove pjesme, proživljavao sam tešku ljubavnu situaciju, i odmah sam se
pronašao u njezinim riječima i melodiji. Vjerujem da su se mnogi u ljubavi našli u situaciji
kada su morali odabrati rastanak i poželjeli sreću onima koje su voljeli. Nadam se da će se
upravo njima usidriti ova pjesma u srca“, izjavio je Tadej o svojoj novoj pjesmi “Želim ti sreću”.