Ispod pulta iz tjedna u tjedan donosi pregled najboljih novih singlova i spotova. Sve singlove i spotove koji budu objavljeni tijekom 2018. možete preslušavati na našoj YouTube playlisti. Zaprati nas na YouTubeu za sljedeće porcije koje ti serviramo Ispod pulta.

Glasovanje za singl tjedna nalazi se ispod prijedloga, a otvoreno je do ponedjeljka u podne. S najviše glasova čitatelja, prošlotjedni singl tjedna je pjesma “Budi netko” riječkog benda Kraj programa. Ovotjedni prijedlozi za singl tjedna su:

1. Detroit Groove Gang – “Sacred Moonlight”

Rock’n’roll kolektiv predstavlja vam pjesmu čiji su tekst i glazba nastali u jednoj večeri, a inspirirale su ih serije poput “Black Mirror”, otkud dolazi i tema utjecaja tehnologije na ljudski život, kao i međuljudski odnosi. Ovo je četvrti singl s njihovog EP-a “Roll With Detroit”. Moći ćete ih poslušati uživo u Močvari, 6. rujna, na predstavljanju kompilacije “It Came From The Garage Vol.2”.

2. Alejuandro Buendija – “Čepić”

Saša Antić se vraća kao Alejuandro Buendija u kreativnoj nakupini pitkih rima. U pjesmi “Čepić” oborio se na ekonomsku situaciju, ekološke neprilike i jednu drugu vrstu onečišćenja, onu medijsku. U dobro poznatom stilu slaganja pitkih i naizgled jednostavnih stihova Buendija je ponovno onaj ironični društveni kritičar koji uspijeva ostati u pozitivnom stavu. Pjesma je ujedno i najavni singl njegova drugog solo albuma.

3. MC BigMistake – “Možda”

MC BigMistake je član dvojca 91crew, a u novoj pjesmi se bavi pitanjem motivacije i budućnosti za koju se potrebno dobro namučiti. Glavna zvijezda spota je sportašica Jelena koja dobro zna koliko je žrtve i odricanja potrebno da se bavi svojom najvećom ljubavi – sportom. Za produkciju spota i snimanje materijala zaslužan je Doktor Oga, a za lokaciju je odabrana stara Sveučilišna bolnica u Blatu.

4. ZAYN – “Barbarogenius”

Instrumentalni prog rock i metal bend iz Bjelovara javlja se s novim materijalom. Singl “Barbarogenius” prvi je glas s novog EP-a pod nazivom “Evolution Made Us”. Album se bavi obradom znanstvene teorije evolucije u kojoj se bend pita jesmo li stvarno napredovali. Prema njihovom viđenju, “Barbarogenious” je prvi od tri stupnja ljudske prirode. Za produkciju i snimanje odgovoran je gitarist Bojan Gatalica.

5. Komuna – “Faraoni”

Grupa Komuna najavljuje prvi album četvrtim singlom pod nazivom “Faraon” u kojoj je ugostila dječji zbor “RocHoir” iz Beograda, poznat po obradama rock i metal pjesama. Bend Komuna okuplja glazbenike iz nekih od većih rock bendova regije koje predvodi Mirko Šenkovski Geronimo. Spot je sniman u pulskoj Areni i na beogradskom Kalemegdanu, a produkciju slikovitog spota potpisuje Dalibor Mrdić.

6. Magic Fingers – “Roberto Kavali”

Magic Fingers ilitiga Tarik Burko nova je trap uzdanica koja dolazi iz Bosne i Hercegovine. Ovaj 23-godišnji pjevač, DJ i producent rođen je u Zenici, a živi u Visokom. “Roberto Kavali” druga je objavljena pjesma s nadolazećeg albuma kojega očekujemo uskoro. Post produkciju i režiju spota potpisuje Suad Hadžimehanović.