Ispod pulta iz tjedna u tjedan donosi pregled najboljih novih singlova i spotova.

Glasovanje za singl tjedna nalazi se ispod prijedloga, a otvoreno je do ponedjeljka u podne. Pobjedu prošlotjednog glasanja odnio je Dante Drama i singl “Narkotik”. Ovotjedni prijedlozi za singl tjedna su:

1Urban&4 – “Div”

„Div je ono veliko, značajno biće koje poznajemo iz priča, a koje samo rijetki susretnu u životu. Također je div i simbolom veličine, snage, postojanosti. Za mene osobno div stoji i kao znak skrivene nježnosti, zarobljenosti u veličini, prividne nesalomljivosti, a onda zbog toga često i usamljenosti. Mislim da je pjesma dovoljno jasna u svojoj poruci i istovremeno dovoljno otvorena da u njoj svatko može pronaći svoje značenje, pa mi se čini nepotrebnim da ispričam svoju priču o tome što ona meni znači. Nadamo se da će sve ono što smo ugradili u ovu pjesmu pronaći put do slušatelja”, kaže Damir Urban o novom singlu.

2FRIK IZ KVARTA – “Opsjednutost”

“Opsjednutost” je prvi singl Frika iz kvarta. Glazbu i tekst potpisuje Zlatko Majsec, dugogodišnji frontmen benda Mel Camino, koji se sada predstavlja u kantautorskom izdanju. Za spot je zaslužan Tvrtko aka Vidokk, a u spotu se, osim Majseca, pojavljuje i Valentina Kuzmić.

3KUKU$ – HAWAII

KUKU$ je izbacio novu stvar, singl “HAWAII”. Nakon što su ove godine Goca R.I.P. i Hiljson Mandela izbacili album “Glupi tejp”, na kojem nalaze singlovi “Oće ku***” i “Frodo”, sada su izbacili još jedan magnet za YouTube preglede – spot već broji preko 400 tisuća pregleda na YouTubeu. Za spot je zaslužan Marko Dalić (Red Eye View).

4Rampa – “Šta nama treba”

Šestorka iz Pančeva objavila je singl “Šta nama treba”. Ovo je drugi singl s predstojećeg drugog studijskog albuma Rampe. Glazbu i aranžman radio je cijeli bend – Bane, Nina, Sole, Coa, Mićko i Vlaha, tekst je napisao Branimir Kolocka, a iza produkcije stoji Stefan Rodić. Ako niste nikada slušali Rampu, njihov žanrovski opis je pop-funk s primjesama rocka i drugih žanrova.

5Šank ft. Todor – “Živjeli”

Iduće godine, Šank?! slavi deseti rođendan. Tim povodom, održat će seriju slavljeničkih koncerata te im je plan svirati u svim gradovima i državama u kojima su svirali. Pjesma “Živjeli” najava je tih rođendanskih koncerata, od kojih će zadnji biti koncert u Zagrebu u 11. mjesecu 2020. godine. Na pjesmi “Živjeli” gostuje pulski punker Zoran Todorović-Todor, koji je poznat po svom djelovanju u bendu Antitodor.

6Not Jane – “Akademski grad”

Bend iz Širokog Brijega “Not Jane” objavio je novi singl “Akademski grad”, koji je uslijedio nakon pjesme “Paranoja” kojim su se predstavili hrvatskoj publici. Tekst pjesme djelo je frontmena Drage Ljubića, a glazbu i aranžman potpisuje ostatak benda – Jure Brekalo na bubnjevima, basist Marko Karačić i klavijaturist Gabrijel Prusina. Akademski grad je prva pjesma koju smo napravili kad smo osnovali bend. Ideju za naziv dobio sam po jednom naslovu iz novina, a pjesma se ne odnosi na konkretan grad, već priča ironičnu priču o akademskom svijetu koji propada i pretvara se u polusvijet pred narušenim sustavom vrijednosti“, rekao je Drago Ljubić.

7Irena Žilić – “Tremors”

Irena Žilić izbacila je treći singl s nadolazećeg EP-a, koji će ugledati svjetlo dana početkom sljedeće godine. Kantautorica je na pjesmi “Tremors” radila s Markom Mrakovčićem, koji stoji iza produkcije, te s britanskim producentom Kristoferom Harrisom, koji je zaslužan za miks pjesme.

8Ružno Pače x Goca R.I.P. – “Ispod mosta”

“Al’ čekamo te ispod mosta, ja i votka, potrgana košulja i zelena kosa”, refren je nove pjesme (i opis) Ružnog pačeta, koji se prvi put “ukazao” pjesmom “Volim tebe mrzim sebe”, nedavno je izašao spot za pjesmu “Oči crvene”, a sada je pala pjesma “Ispod mosta”, u suradnji s Gocom iz Kuku$-a.

9Iz@ Medošević & Borgie – “Tužno osjećanje”

“Tužno osjećanje” treći je singl drugog albuma Iz@-a Medoševića “Opera u Sydneyju”. Izet Medošević riječki je glazbenik, alter pjesnik i punk filozof koji iza sebe ima dva albuma. Aktualni drugi album napravio je sa svojom ritam sekcijom Borgie, u kojem kombinira rock, blues i psihodeliju. “I ništa od “Opere” ne bi bilo da nije bilo frendova koji su podmetnuli svoja leđa za bend u različitim fazama stvaranja albuma. Svi oni su navedeni i zapisani na omotu albuma. Album ne donosi ništa revolucionarno novo u glazbenom smislu, ali otkriva svoje korijene i to čini do jaja – nikakva konfekcija, nego šivanje po mjeri: Savile Row rokenrola”, poručuju Izet i Borgie.