Ispod pulta iz tjedna u tjedan donosi pregled najboljih novih singlova i spotova. Sve singlove i spotove koji budu objavljeni tijekom 2019. možete preslušavati na našoj YouTube playlisti. Zaprati nas na YouTubeu za sljedeće porcije koje ti serviramo Ispod pulta.

Glasovanje za singl tjedna nalazi se ispod prijedloga, a otvoreno je do ponedjeljka u podne.  Prošlotjedni pobjednik s najviše glasova publike je pjesma “My Melancholic Friend” kantautorice MAR. Ovotjedni prijedlozi za singl tjedna su:

1. Elis Lovric – “Se ca još željin”

Ova svestrana i nagrađivana kantautorica, pjeva na svom “vilenjačkom” jeziku – labinjonskoj cakavici. Nastupom na ovogodišnjoj Dori, iako pomalo neočekivana, s pjesmom “All I Really Want”, Elis je iznenadila sve. Pjesma je tada otpjevana na engleskom jeziku i iako već takva zvuči neizmjerno zanimljivo, ono što je pjesma dobila prepjevom na labinjonsku cakavicu, teško se može opisati riječima.

2. Seine – “Nebo”

Jedinstveni freak-folk-punk-trip-hop dvojac Seine, vječno drugačiji projekt Ivana Ščapeca i Dimitrija Petrovića, objavio je videospot za pjesmu “Nebo“, prvi singl s nadolazećeg albuma koji izlazi pod etiketom slovenske kuće “Moonlee Records” i francuski “Vox Project”.

3. Irij – “Kiss The Sky”

Meri Tadić aka Irij, objavila je pjesmu i video pod nazivom “Kiss The Sky“, kojeg je sama producirala i režirala kao najavu za novi EP “The Interpid Child Of Venus”.

4. Tibor – “Ostajem s vragom kojeg bolje znam”

Vokal i gitarist grupe Silente, Tibor, objavio je singl i video “Ostajem s vragom kojeg bolje znam” i tako najavio svoj prvi samostalni album “I na kopnu i na moru”. Spot je u režiji Gorana Stojkića (BONK studio, Mostar), a snimljen je u Zelenkovcu, u eko zoni. Kompletan materijal na albumu napisao je, aranžirao, snimio i odsvirao sam Tibor, uz nekoliko asistencija Davora Marinca i Ivane Žabkar.

5. Zsa Zsa – “Sve što hoću”

Glazbenica Jelena Žnidarić, poznata svima kao Zsa Zsa, objavila je novi singl i snimila spot pod nazivom “Sve što hoću“. Ovim singlom najavljuje i skoro objavljivanje novog albuma pod diskografskom kućom Rubikon Sound Factory.

6. Senidah – “Crno srce”

Popularna R&B pjevačica, Senidah, punog imena Senida Hajdarpašić, prije tjedan dana izbacila je album prvijenac “Bez tebe”, s njim je predstavila i pjesmu i spot za “Crno srce“. “Aktualni singl “Crno srce“ prikazuje Senidu u pomalo demonskom izdanju pokazujući razine i višeslojnost njezinog stvaralaštva”, objašnjava Patrik u recenziji novoga albuma.

7. Boris Štok – “Tišina”

Riječki glazbenik Boris Štok, osvojio je Porin u kategoriji za “Najbolji album alternativne glazbe” i ubrzo nakon toga, objavio singl “Tišina“, posljednji radijski singl s Porinom nagrađenog aktualnog albuma “Ispod kože”.

8. U Pol’ 9 Kod Sabe – “Sve je ovo igra”

Bend U Pol’ 9 Kod Sabe objavio je treći singl “Sve je ovo igra” s istoimenog albuma koji će izbaciti krajem godine. Za glazbu i tekst zaslužna je Ana Opalić, na aranžmanu je radio cijeli bend dok su produkciju odradili Marin Hraščanec te Intek Music. Sabe nam pjevaju da je život igra i da ništa nije vrijedno toliko da čovjek izgubi sebe. Kao i u mnogim dosadašnjim pjesmama Sabe nas podsjećaju kako je ljubav najvažnija i ne smijemo to zaboraviti u ovoj ludoj igri.

9. Mimi Mercedez – “Zvuci sirena”

Poznata reperica Mimi Mercedez izbacila je novi singl “Zvuci sirena“. Ovom pjesmom Mimi se osvrnula na društvena i politička pitanja u Srbiji, a sama stvar je i predstavljena na godišnjicu NATO bombardiranja Srbije. Produkciju pjesme potpisuje njen dugogodišnji suradnik Zartical.

428 Shares