Ne znamo što jedu na tom Islandu, ali još jedna sjajna islandska glazbena priča dolazi u Zagreb sutra, 23. veljače, u Tvornicu kulture.

Sanjiva pop glazba koju donosi bend Vök sa svojim atmosferičnim pjesmama, šaputavim melodijama, praćena je sjajnim vokalom Margrét Rán koji dugo ostaje u ušima. Miriši nam na jedan od onih koncerata za kojim ćeš žaliti ako ih ne odeš sad pogledati uživo.

Muziku podržava

Opisujući ih kao dream-pop/indie-electro bend, njihov zvuk sastoji se od sanjivih dionica elektronske glazbe, melodičnih vokala, prigušenog saksofona i jasnih gitara. Vök je lako smjestiti uz bok imenima kao The Knife, The xx, Poliça i Phantogram, za svoje uzore navode Portishead i Massive Attack, dok za novi album “Figure” kažu da je pod utjecajem The Weeknd i Little Dragon.

Islandska četvorka stvara glazbu s vlastitim potpisom koju su spremni prezentirati cijelom svijetu. Već se naveliko zna koliko sjajne glazbe dolazi s tog malog otoka, a Vök je bend koji na prvoj velikoj turneji svoj premijerni koncert zakazuje u Tvornici i to se ne smije propustiti.

Naš dark-pop duo Side Project nastupit će kao predgrupa, a njihov album “Lonely Boys” smo već izvrtili i savršeno će pasati kao uvod u islandski dream pop.

0 Shares
Muziku podržava