Do kraja godine očekuje nas puno fantasyja te povratak Beverly Hillsa i Veronice Mars, a možete vidjeti i dobre, loše i i lezbijske superjunake!

Već smo najavili 10 serija koje imaju premijeru tijekom 2019., a sada dodajemo još 10 serija čije premijere očekujemo do kraja 2019. i koje bi mogle izazvati pažnju svjetskih pa i naših gledatelja.

1”Another Life” – 25.07.2019.

Zvijezda serije ”Battlestar Galactica” Katee Sackhoff ponovno glumi u SF seriji. Ona je astronautkinja koja nakon dolaska zagonetnog predmeta na Zemlju kreće u potragu za vanzemaljskom inteligencijom koja ga je poslala, dok njezin muž ostaje proučavati taj artefakt. U seriji se pojavljuju još i Selma Blair, Jessica Camacho i Tyler Hoechlin.

2”The Boys” – 26.07.2019.

Amazonova crna komedija o superherojima bavi se sličnom temom kao i HBO-ov ”Watchmen” – tko čuva čuvare tj. pazi na superheroje? U ovoj seriji glavni junaci su članovi skupine The Boys koju predvodi  Karl Urban, a bori se protiv korumpiranih superheroja, ako treba i na prljavi način. U seriji glume još i Elisabeth Shue i Simon Pegg.

3”Veronica Mars” 4. sezona – 26.07.2019.

Nastavak avantura mlade detektivke koju tumači Kristen Bell. Veronica Mars u ovoj sezoni istražuje serijskog ubojicu koji ubija klince na proljetnim praznicima. Najavljeno je da će ova sezona biti mračnija i filmičnija od prethodnih, a zanimljivo je da u njoj glumi i američka glumica hrvatskih korijena Izabela Vidović.

4”Four Weddings and a Funeral” – 31.07.2019.

TV adaptacija popularnog filma. PR stručnjakinja iz New Yorka dobiva poziv iz Londona da dođe na vjenčanje, a ponovni susret sa starim prijateljima samo će produbiti osobne krize. Glavna glumica ove romantične komedije je zvijezda ”Igre prijestolja” Nathalie Emmanuel, a pojavit će se i zvijezda originalnog filma Andie MacDowell, ali u drugačijoj ulozi.

5”BH90210” – 07.08.2019.

Prva sezona reboota popularne teen serije ”Beverly Hills, 90210”. U seriji neće biti prerano preminulog glumca Lukea Perryja, ali su zato tu preostali glumci: Jason Priestley, Shannen Doherty, Jennie Garth, Ian Ziering, Gabrielle Carteris, Brian Austin Green i Tori Spelling. Oni u ovoj seriji navodno glume sebe tj. glumce koji se okupljaju na ponovnom snimanju slavne serije.

6”The Dark Crystal: Age of Resistance” – 30.08.2019.

Prequel filma ”The Dark Crystal” iz 1982. kojeg je producirala Jim Henson Company. Ista kompanija sada stoji i iza ove televizijske verzije koja je također lutkarski animirana. Glasove za ovu fantasy seriju dali su brojni slavni glumci: Taron Egerton, Anya Taylor-Joy, Nathalie Emmanuel, Mark Hamill, Andy Samberg, Simon Pegg, Helena Bonham Carter, Eddie Izzard i Alicia Vikander.

7”Batwoman” – 06.10.2019.

Ruby Rose (”Orange Is the New Black”) glumi Kate Kane koja nakon zagonetnog nestanka Batmana nastavlja njegovu misiju i postaje Batwoman, zaštitnica Gothama. Neki već navode kako je ova Catwoman ujedno i prva lezbijska superheroina koja je glavna junakinja jedne igrane serije. U seriji se pojavljuju i Dougray Scott i Nicole Kang.

8”His Dark Materials” – jesen 2019.

Ekranizacija književne trilogije Philipa Pullmana čiji je naslov kod nas preveden kao ”Njegove tamne tvari”, a najnovije izdanje izašlo je pod naslovom ”Njegova mračna građa”. Filmska ekranizacija iz 2007. godine bila je neuspješna, no HBO se nada da bi ova britanska fantasy serija mogla preuzeti barem dio publike ”Igre prijestolja”. U glavnim ulogama su Ruth Wilson, James McAvoy, Lin-Manuel Miranda i Anne-Marie Duff

9”Witcher” – jesen 2019.

Netflix nudi fantasy seriju prema popularnom predlošku. Riječ je o ”Witcheru”, ekranizaciji književnog serijala ”Saga o vješcu” poznatog poljskog pisca epske fantastike koji inspiraciju za svoja djela crpi iz slavenske mitologije. Ovo djelo Andrzeja Sapkowskog već je imalo neuspješnu ekranizaciju – snimljena je poljska serija koju nisu prihvatili ni kritičari ni publika. Zato je serijal uspješno adaptiran u videoigru, a u novoj TV verziji glavnog junaka Geralta tumači bivši Superman Henry Cavill.

10”13 Reasons Why” 3. sezona – jesen 2019.

Adaptacija romana Jaya Ashera ”Trinaest razloga” koji govori o 13 razloga zbog kojih je jedna tinejdžerica počinila samoubojstvo. Serija je brzo postala kontroverznom jer su je školski psiholozi kritizirali da previše glamurizira samoubojstva pa su u Netflixu čak cenzurirali scenu suicida na kraju prve sezone. ”13 Reasons Why” je već dogurao do treće sezone koja treba imati premijeru do kraja godine pa će se nastaviti rasprava oko tretmana suicidalnih tinejdžera na televiziji, ali i oko toga trebaju li klinci uopće pratiti takve serije i razmišljati o takvim temama.