Irving Azoff otišao iz Live Nationa

Muzika.hr
1225

Irving Azoff, najmoćnija osoba glazbenog biznisa prema izboru Billboarda, te predsjednik promoterske, koncertne i menadžment kompanije Live Nation, podnio je ostavku na sve svoje dužnosti.

Svoju je odluku članovima uprave priopćio 10. prosinca (dva dana prije svog 65. rođendana), a ona je stupila na snagu posljednjeg dana 2012. godine, kako bi – po duhovitom priznanju na Twitteru – ‘novinarima sjeb’o Novu godinu’.

Istodobno, najveći dioničar Live Nationa – Liberty Media – otkupila je njegov udio u Live Nationu za 17 milijuna dolara, pa sada kontrolira 26.4% tvrtke. Neki mediji nagađaju kako će se Azoff priključiti televiziji Starz koja je upravo u vlasništvu tvrtke Liberty Media, a svoje će emitiranje započeti početkom 2013. godine.

Muziku podržava

Prema nekim izvješćima, Azoff će nastaviti biti menadžer dijelu izvođača u sklopu svoje tvrtke Azoffmusic Management, no koji će izvođači poći za njim zasad nije poznato. Front Line Management, dio Live Nationa zadužen za menadžment glazbenika, broji više od 250 izvođača među kojima su Eagles, Christina Aguilera, Aerosmith, Van Halen, Fleetwood Mac, Kenny Chesney i mnogi drugi.

Izuzev klasičnih zahvala na suradnji, službenih komentara o razlozima odlaska nema. Za New York Post, Azoff je izjavio kako ‘korporacije nisu za njega, te da više nema izazova’.

Irving Azzof osnivač je Front Line Managementa, a na čelno mjesto Live Nationa zasjeo je u veljači 2011., dok je prije toga bio glavni čovjek Ticketmastera kojeg je Live Nation kupio u siječnju 2010. godine.

Novi predsjednik Live Nationa bit će najvjerojatnije Michael Rapino kojemu je ugovor produžen do 2017. godine uz osnovnu godišnju plaću od 2,3 milijuna dolara.

Muziku podržava