Ipak nije izdržao – umro basist Deftonesa

domination
2855

Borba je trajala preko 4 godine, i srce basista Deftonesa ipak je odlučilo stati 13. travnja 2013. godine.

Još u studenom 2008. Chi Cheng doživio je prometnu nesreću nakon koje je ostao u komatoznom stanju. Proveo je nekoliko godina u stabilnom, ali nesvjesnom stanju, da bi nakon ogromnih bolničkih računa nekoliko puta bio poslan na kućnu njegu. Stanje se čak i poboljšavalo s vremena na vrijeme, jer je reagirao na podražaje, očima pokazivao da je svjestan nečijeg prisustva, ali verbalno se nije mogao izraziti.

Vijest o smrta na internetu je svijetu podijelila njegova majka Jeanne Marie Cheng: “Ovo je jako teško pisati. Vaša ljubav i predanost Chiju je bila bezuvjetna i nevjerojatna. Znam da ćete ga uvijek pamtiti kao ogromnog čovjeka na pozornici sa srcem za svakoga od vas. Danas je odveden na hitnu, ali oko 3 ujutro njegovo srce je odjednom stalo. Napustio je ovaj svijet s mojom pjesmom u svojim ušima. Dobro se borio. Znao je da ste svi uz njega i da nije sam. Molim vas da molite za njegovu sestru, a posebno za njegovog sina Gabriela. Jako se teško oprostiti. Puno vas volimo…”

Muziku podržava

Tijekom njegovog liječenja na mnoge se načine pokušalo pomoći. Prijatelji sa scene snimili su pjesmu, a na inicijativu fanove pokrenuta je i stranica OneLoveForChi, gdje su se skupljale donacije za njegovo zdravstveno osiguranje. Stranica je trenutno u defektu, radi ogromnog prometa i interesa.

Deftones se, osim ‘R.I.P. poruka’ na svojim stranicama i društvenim mrežama još nisu službeno oglasili. Krajem mjeseca imaju zakazane koncerte na američkoj turneji.

Osim njih, diljem scene ljudi se opraštaju od omiljenog kolege. Ekipa iz Lamb of God, My Chemical Romance, Machine Head, P.O.D., Rage Against The Machine, Godsmack, Slash, In Flames, Hatebreed samo su početak ogromnog popisa.

Muziku podržava