Ipak nema mira – Kyussi tuže Kyusse

domination
1955

Kyuss Lives! današnja je inačica legendarnih Kyussa i u Zagrebu će nastupiti 30. svibnja. Neka nam to trenutno bude jedino bitno, ali činjenica je da se nešto kuha u pozadini cijele priče.

Bez legendarnog Josha Hommea započeli su odrađivati turneje i tvrdili da su čak i njega pitali za sudjelovanje, ali im je frendovski poželio sreću i objasnio da je prezauzet. I eto ga sada – par mjeseci nakon toga Josh Homme i bivši basist Scott Reeder pokrenuli su tužbu protiv svojih kolega koji se danas zovu Kyuss Lives!.

Čini se da ih nije zapekla sama turneja, nego činjenica da John Garcia i Brant Bjork planiraju pod istim imenom i prionuti novom albumu. U tužbi pišu optužbe kao što su “lažno predstavljanje, povreda zaštitnog znaka” i slično.

Muziku podržava

Još davno je Homme u intervjuu rekao da mu se “čini kako bi okupljanje Kyussa bilo radi novaca koje ima cijelo vrijeme nude, a taj bend to nikada nije predstavljao“. Također, kaže da mu je “drago što su dio legende i da bi bila pogreška baciti ljagu na to ime i otrljati kurac od njega.

Sada, u tom pravnom kaosu, ispostavlja se da su unatoč brojnim prijateljskim sastancima Garcia i ekipa nekako pokušali preuzeti prava na pravo ime Kyuss. Ali, fanovima će takvi detalji ipak biti manje bitni. Ime Kyuss krenulo je u čudnim smjerovima. Šteta…

Muziku podržava