Integracija glazbenih servisa u Facebook

Muzika.hr - Glasno i jasno!
1236

Kako vrijeme prolazi, tako Facebook usavršava nove funkcije na početnim stranicama svojih korisnika. Jedna od najnovijih bit će mogućnost povezivanja s glazbenim servisima kao što su Spotify, MOG, Rhapsody, Slacker i Rdi.

Iako Facebook službeno nema komentara, usluga će navodno biti predstavljena 22. rujna, a iza svega se krije želja Marka Zuckerberga za povećanjem vremena koje korisnici provode na popularnoj društvenoj mreži. Njegov je cilj ‘natjerati ih’ da na Facebooku budu još više, pa osim glazbe u planu ima povezati se i s filmskom industrijom.

Naravno, riječ o konkurentnosti na digitalnom tržištu u kojem dominira Apple i iTunes, no ta će se slika vjerojatno promijeniti integracijom drugih glazbenih servisa u Facebook. Kako su točno zamislili ovu funkciju ostaje za vidjeti, no prema riječima jednog dobro upućenog anonimnog izvora – korisnici će moći praviti svoje playliste i na taj način omogućavati svojim prijateljima lakše pronalaženje novih izvođača.

Treba imati na umu da kombinacija društvene mreže i glazbe nije uvijek donijela uspjeh svojim autorima što je najbolje vidljivo na primjeru MySpacea.

Muziku podržava
Stisni