Vremenska prognoza, srećom, ide na ruku svim hodočasnicima 14. INmusica, tako da vam neki survival kit neće biti potreban. Ipak, dobro će vam doći naš set savjeta za nadolazeća dva dana.

1Ulaznice

Nemate li još ulaznicu za INmusic i kampanjac ste koji voli sve raditi u zadnji tren, provjerite na linku ima li dobrih duša koji prodaju svoje ulaznice. Ako se već želite ‘naoružati’ za 15. izdanje festivala od 22. do 24. lipnja 2020. godine, ulaznice u iznosu od 300 kuna možete kupiti desno od glavnog ulaza.

2Jahanje do festivalskog prostora

Ove godine, nažalost, nema festivalskog busa. Za vrijeme trajanja festivala, promet se na Jarunu zatvara u 15 sati. Preporučuje se korištenje javnog prijevoza do Jaruna, koji će do srijede biti pojačan. Uz to, preporučuje se dolazak bajkom, s obzirom na to da su za bicikliste osigurane ograde za zaključavanje bicikala. Na vlastitu odgovornost, naravno, s vjerom u ljudsku dobrotu i u neprobojnost U-locka.

3Ulaz

U festivalski prostor može se ući od 16:30, a prvi koncerti počinju u 17 sati. Nakon što uđete, nema povratka nazad. To, logično, ne vrijedi za kamp, no to isključivo vrijedi za kamperske ulaze. Svima nam je poznato da se festivalske narukvice ne smiju rezati, trgati ili na bilo koji drugi način oštetiti. Festivaluše, kojima su podlaktice muzej festivalskih narukvica, neće imati problema s narukvicom. Kao i svake godine, tako će i ove godine djeca do 12 godina u pratnji odrasle osobe s ulaznicom imati slobodan ulaz na festival. Za najmlađe se savjetuje korištenje dječjih zaštitnih slušalica.

4Što je dozvoljeno unositi?

Ove godine je, premijerno, dozvoljeno unošenje kreme za sunčanje i spreja za zaštitu od komaraca. Dozvoljeni su samo plastični do 100ml, dok su sprejevi pod pritiskom te stick pakiranja zabranjena. Ostalo je sve standardno – dozvoljeno je unošenje manje ručne torbe, kabanice, mobitela, sunčanih i dioptrijskih naočala, cigareta i upaljača. Kozmetički i higijenski proizvodi mogu proći jedino u plastičnoj ambalaži do 100ml.

5Što je zabranjeno unositi

Sve “foto male” (ciljamo i na muške i na ženske) koje su nerazdvojni od svojih selfie štapova, morat će ih ostaviti doma. Nadalje, zabranjeno je unošenje hrane, boca, limenki, oštrih predmeta, vatrenog oružja i naprava za omamljivanje, eksploziva, zapaljivih tvari i naprava, aerosoli i preparata u sticku. Također, nema unošenja dronova, profesionalne audio i video opreme i instrumenata. Osim ako ste izvođač, u tom slučaju je poželjno da ponesete svoj instrument. Uz sve navedeno, nema unošenja kišobrana, bicikla te svoje kućne ljubimce ostavite doma. I da. Ne smijemo zaboraviti na najvažnije – čepove za boce.

6Kako se odjenuti, obuti?

Prognoza se ove godine osmjehnula INmusicu pa će se danas i sutra temperatura kretati između maksimalca od 31 i najmanje temperature od 21°C. Unatoč tome, blata na nekim mjestima ima podosta, stoga savjetujemo da si uzmete čvršću obuću koja stoički može podnijeti blato.

7Plaćanje na festivalu

I ove godine, plaća se festivalskim karticama, koje možete podići na top-upovima nakon glavnog ulaza, a ima ih i na cijelom festivalskom prostoru. Kartica dođe 10 kuna i moguće ju je napuniti s maksimalno 2000 kuna (na kraju festivala se na top-upu obavlja povrat novaca i povrat iznosa za karticu). Valja napomenuti da, ako imate beskontaktnu bankovnu karticu, ne morate uzimati festivalsku karticu za plaćanje, već sva plaćanja možete obavljati sa svojom.

8Hrana i piće

Cijene za hranu kreću se između 18 i 70 kuna. Pomfrit 18 kuna, best buy su kebab za 33 kune i gyros za 37, a ako poželite na Jarunu jesti pašticadu, za nju ćete morati izdvojiti 70 kuna. Većina hrane dođe oko 50 kuna. Što se cuge tiče, pola litre pive je 26 kuna, 0.75 pive 39 kuna, pola litre vode 12 kuna, a sok 16 kuna.