In Flames dobro krenuo s novim albumom

2342

A Sense Of Purpose“, novi studijski album švedskih metalaca In Flamesa, u prvom je tjednu po svojem izlasku ubilježio nekoliko zapaženijih ‘ulaza’ na Top ljestvice. Tako je dospio na 1. mjesto u Švedskoj, 3. mjesto u Finskoj, 7. u Kanadi, 14. u Japanu i 28. u SAD-u, gdje je u prodano 20.000 kopija.

S obzirom na dobre početne podatke o prodaji, može se očekivati da će i ovaj, kao i prethodna tri albuma benda; “Reroute To Remain”, “Soundtrack To Your Escape” i “Come Clarity”, ostvariti respektabilan šesteroznamenkasti tiraž.

Spomenimo da će In Flames nastupiti na svečanosti dodjela nagrada ‘Metal Hammer Golden Gods 2008’, koje će se, u organizaciji jednog od najcjenjenijih svjetskih metal magazina, britanskog Metal Hammera, održati 16. lipnja u IndigO2 (O2 Arena) u Londonu.

In Flames je na tom ‘natjecanju’ nominiran u dvije kategorije, i to skupno, kao kandidat za najbolji internacionalni bend, dok je druga nominacija individualnog karaktera, i to njihovog gitariste i kompozitora Jespera Strömblada.

Muziku podržava