Imamo datum izlaska novih Deftonesa!

domination
800

Deftonesi nisu dugo čekali da fanovima dosadi “Diamond Eyes” i najave da novi album dolazi uskoro zbilja su sproveli u djelo.

Nedavno su ušli u studio, a već se pojavljuju vijesti kako albumu trenutno daju završni glanc – snimljeno je sve i sada slijedi miksanje. Trenutni datum izlaska albuma stoji 9. listopada.

Najavio je to Chino Moreno u intervjuu za EW, gdje je objasnio: “Očito je da smo mi agresivni bend – ne baš najžešći, ali agresivan. Ali u svojoj muzici imamo i taj detalj ljepote koji se provlači kroz sve pjesme. Meni je to omiljeni dio našeg benda.”

Muziku podržava

Dotaknuo se i načina na koji imenuju pjesme: “Najčešće Abe i Stephen daju pjesmama neke radne nazive, a budući da su to najdebilniji nazivi kojih se oni mogu sjetiti, jako se trudim nazvati pjesmu konkretnije, kako te bedastoće ne bi nikada zaživjele.”

Album su opet snimali s Nickom Raskulineczom, a zanimljivo je da se ponovno spominju neke obrade. Pri kraju snimanja svakog albuma, uvijek je to bio način da zaokruže priču, a ovaj put su se odlučili za Elvisa Presleya (u igri je čak pet njegovih pjesama) i Earth, Wind and Fire.

Muziku podržava