Ikone hard rocka Deep Purple napokon u Zagrebu

934

Nekada vodeći band na hard rock scene Deep Purple gostuje u Zagrebu 6. prosinca na zagrebačkom velesajmu u paviljonu broj 5. Povijest jednog od najvećih bendova rock scene potječe još iz sredine šezdesetih godina, te se malo koji bend može pohvaliti s takvim stažom na glazbenoj sceni.

Iako je bend više puta bio pred raspadom, uvijek je uspio ‘stati’ na noge, iako svaki put s novom postavom ipak su dogurali do gotovo četiri desetljeća postojanja. Deep Purple je imao veliki broj hitova, od kojih posebno treba izdvojiti “Child In Time” koju nažalost više ne izvode uživo, “Smoke On The Water“, “Burn”, “Strange Kind Of Woman”, “Perfect Strangers”, “Soldier Of Fortune”, a poznate su njihove obrade: “Hey Joe” od Hendrix-a, “Hush” od Joe South-a, “River Deep Mountain High” od Phil Spector-a, “Kentucky Woman” od Neil Diamond-a,te “Help” od Beatlesa u kojima su do izražaja došle muzičke vrijednosti članova banda.

Svojim kvalitetama, odličnim scenskim nastupima band je snimio live Njihov live album “Made In Japan” iz 1972. godine glasi za jedan od najboljih live albuma ikada, dok album prednjači kvalitetnom svirkom njihov scenski nastupi su nešto što nikog nije ostavilo ravnodušnim, nadam se da će isto biti i na Velesajmu.

Muziku podržava