IHG i Google u velikoj akciji protiv pirata

Muzika.hr
2233

Pri Institutu hrvatske glazbe (IHG) djeluje Odjel za legalnost digitalne glazbe koji je tijekom prosinca 2011. nadgledao najposjećenije svjetske i hrvatske stranice za nelegalnu razmjenu sadržaja i od njihovih vlasnika tražio uklanjanje linkova na oko 20 piratiziranih novijih albuma domaće produkcije.

Popis albuma uključuje izvođače različitih žanrova (TBF, Connect, Dječaci, Hladno pivo, Goran Bare i Majke, The Bambi Molesters, Nina Badrić, Massimo, Oliver i Hauser), a uz albume već poznatih izvođača uključeni su i albumi novijih izvođača npr. Radio Luksemburg, Viktorija Novosel, B.B. Kong…

Na zahtjev IHG-a hrvatski Google trajno je s pretraživača uklonio 294 stranice s direktnim linkovima na piratizirane albume hrvatskih glazbenika. Uklonjene stranice više se neće pojavljivati u rezultatima pretraživanja. U suradnji s Googleom, najavljuju iz IHG-a, svaki će se mjesec uklanjati sve više takvih stranica.

Tijekom prosinca 2011. na zahtjev IHG-a linkovi na 20-ak albuma u izdanju domaćih diskografa uklonjeni su više od 1.700 puta, a među piratima najzanimljivijim albumima su novi albumi Nine Badrić, Massima, TBF-a, Hladnog piva i drugi.

Muziku podržava