Ian Astbury napustio članove The Doorsa

1912

Pjevač The Culta, Ian Astbury, odlučio je prekinuti svoje sudjelovanje u sviranju s članovima originalnih The Doorsa. Ray Manzarek, Robby Krieger i Astbury posljednje su četiri godine održali brojne turneje, a nedavno je završila njihova rasprodana europska turneja na kojoj su svirali pod nazivom Riders On The Storm.

Astbury je odlučio da je došlo vrijeme da zatvori to poglavlje svoje muzičke karijere, a trenutno je u potpunosti angažiran na rađenju novog materijala za The Cult.

“Odlučio sam nastaviti dalje i fokusirati se na svoju vlastitu muziku i nasljedstvo. U ogromnim razmjerima sam uživao nastupati i dijeliti pozornicu s Rayem i Robbyjem. Naučio sam mnogo od njih oboje i zasigurno proširio svoje mogućnosti kao izvođač.

Muziku podržava

Ovo je bila teška odluka, ali činilo mi se da bi zadržavao i njih i sebe da nisam otišao sada. Moja velika ljubav i poštovanje svim fanovima. Hvala vam na svemu što ste podijelili sa mnom…”

Tom Vitorino, menadžer Riders On The Storma, kazao je da će bend nastaviti sa sviranjem, te da trenutno razmatra vrlo kratku listu potencijalnih pjevača.

The Cult će prvi nastup uživo u 2007. održati 24.2. u Kaliforniji, gdje će biti dio NASCAR Rock’n’Roll serije. Također, ovaj mjesec počela je preprodukcija novog albuma, prvog nakon “Beyond Good And Evil” iz 2001. godine. Izlazak se očekuje na jesen.

U međuvremenu, u travnju se planira izlazak DVD izdanja koncerta kojeg su održali 13.11.2006. u Irving Plazi u New Yorku.

Muziku podržava