Hrvatsko društvo skladatelja nagradilo autore i glazbenike

Muzika.hr
965

Glazbeni autori i glazbenici Damir Urban, Marijan Makar, Katarina Krpan, Srećko Bradić, Elvis Stanić i Mladen Tarbuk te muzikologinja dr. sc. Zdenka Weber dobitnici su godišnjih nagrada Hrvatskog društva skladatelja čija je redovna godišnja Skupština održana 26. svibnja u Biogradu.

Damir Urban dobitnik je nagrade “Milivoj Korbler” u kategoriji zabavne glazbe za EP (mini-album) “Kundera” uz obrazloženje kako je ‘Njegov ‘Kundera’ u cjelini najoriginalnije i najcjelovitije glazbeno djelo prošle godine u tzv. zabavnim glazbenim žanrovima, s prepoznatljivim umjetničkim i autorskim integritetom. Nadajmo se da dobitnik neće odbiti ovu nagradu zbog nezgodne kategorizacije pojma ‘zabavna’ koju iz praktičnih razloga rabi Statut Društva.’

Nagrada “Franjo Ksaver Kuhač” za područje tradicijske glazbe dodjeljuje se skladatelju, gitaristu, kontrabasistu i pedagogu Marijanu Makaru u povodu 60. obljetnice suradnje s ansamblom LADO, a nagrada “Josip Andreis” za doprinos području muzikologije i glazbene publicistike dodijeljena je dr. sc. Zdenki Weber za njezinu knjigu “U zagrljaju glazbe”.

Muziku podržava

Pijanistica i pedagoginja Katarina Krpan dobitnica je nagrade “Vatroslav Lisinski” za doprinos na području izvodilaštva, dok je skladatelj Srećko Bradić za autorsko stvaralaštvo u području ozbiljne glazbe nagrađen nagradaom “Boris Papandopulo”.

Nagrada “Miroslav Sedak Benčić” za autorsko stvaralaštvo na području jazza dodjeljuje se skladatelju, gitaristu, harmonikašu i producentu Elvisu Staniću, za dvostruki album “Sol & Luna“, dok je nagrada “Adalbert Marković” za doprinos afirmaciji položaja skladatelja i autorskih prava dodijeljena skladatelju, dirigentu i pedagogu Mladenu Tarbuku.

Muziku podržava