Hrvatski hip-hoperi u polufinalu Red Bull MC Battle Crew Chaptera

Muzika.hr
782

U Sarajevu je 10. studenog održan Red Bull MC Battle Crew Chapter 2012, natjecanje u freestyle hip-hopu koje se održava već treću godinu, a čiji je cilj promoviranje mladih rappera te hip-hop kulture uopće.

Freestyle battle jedan je od najzahtjevnijih i najcjenjenijih oblika hip-hopa: na napade protivnika MC mora izravno odgovoriti stihovima smišljenima na licu mjesta. Odgovor pritom mora biti duhovit, u rimi i dobro odrepan, a vještiji i dovitljiviji odnosi pobjedu.

Ove su godine pravo sudjelovanja imali MC-jevi iz Hrvatske i BiH, a na osnovu više od 50 pristiglih prijava žiri je odabrao 16 najboljih koji će se boriti za naslov prvaka Red Bull MC Battlea.

Muziku podržava

Novost ovogodišnjeg natjecanja je Crew Chapter format – u prva dva kruga natjecatelji se bore jedan-na-jedan, dok u polufinalu i finalu svaki natjecatelj na scenu poziva pomagača iz svoje ekipe te se battleovi vode dva-na-dva. Domaćin večeri bila je Remi iz Elementala koja je samouvjereno vladala battle ringom, a u žiriju su sjedila poznata imena hrvatskog i BiH hip-hopa: Phat Phillie, Koolade, Frenkie, DJ Soul i Sterma.

Dvojica hrvatskih natjecatelja, Adam i Repoman uspjeli su izboriti polufinale, no finale im je obojici izmaklo za dlaku. Repoman i njegov support Deno Carvalho pokleknuli su pred Nuhom i Mirzom, dok je Adam, koji je slovio za jednog od favorita, poražen od Ćaneta (koji je u finalnom battleu osvojio naslov prvaka).

Muziku podržava