Hrvatska jedina u Europi ima Ultra Music Festival

Muzika.hr
9457

Ultra Music Festival, jedan od vodećih festivala elektronske glazbe, dolazi u Hrvatsku i održat će se po prvi put u Splitu i Hvaru od 12. do 14. srpnja iduće godine.

Ultra Worldwide odabrao je Hrvatsku u konkurenciji 16 država kao jedinu europsku destinaciju ovog festivala koji će se tu održati i minimalno sljedećih pet godina. Osim što je jedino događanje Ultra Worldwide u Europi, festival Ultra Europe s investicijom od oko 100 milijuna kuna u sljedećih pet godina predstavlja jedno od najznačajnijih ulaganja u Hrvatskoj u turizmu i pratećoj industriji zabave.Prema procjenama organizatora, festival Ultra Europe potaknut će oko 150 milijuna kuna turističke potrošnje u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

“Velike manifestacije daju dodatnu vrijednost postojećoj turističkoj ponudi Hrvatske. One u pravilu dovode goste koji nas u prošlosti nisu posjećivali i predstavljaju odmak od našeg standardnog proizvoda sunca i mora” izjavio je ministar turizma Republike Hrvatske, Veljko Ostojić.

Muziku podržava

“Elektronska glazba jedan je od najpopularnijih i najbrže rastućih glazbenih žanrova u svijetu, a Ultra Music Festival je prepoznat kao jedan od glavnih festivala te vrste. Uzevši u obzir razvijenu scenu u Hrvatskoj i iznimnu reputaciju Splita i Hvara kao vrhunskih turističkih destinacija prepoznatih diljem Europe i svijeta, zapravo je odluka da dovedemo Ultra Europe u Hrvatsku bila laka. Vjerujemo kako su ljubitelji elektronske glazbe diljem Europe već svjesni značaja festivala Ultra te da će u velikom broju pohoditi srpanjsko izdanje u Splitu i Hvaru, pa, prema procjenama, očekujemo oko čak 80 posto posjetitelja iz inozemstva” kaže Russel Faibisch, direktor tvrtke Ultra Worldwide.

Ultra Europe održat će se na nogometnom stadionu Poljudu, dok će se zadnji dan nastupi održati na Hvaru, na plaži ispred hotela Amfora. Koncertni će se nastupi iz Splita i Hvara moći gledati i slušati na UMF TV i UMF Radio kanalima.

Earlybird ulaznice moći će se u ograničenoj količini kupiti po cijeni od 300 kuna i to od 5. prosinca samo na UltraEurope.com, dok će prvi val izvođača biti poznat 12. prosinca.

Festival Ultra šest je godina zaredom (od 2005. do 2008.) osvajao nagradu International Dance Music Awards (IDMA) za najbolje glazbeno događanje (Best Music Event), a 2008. godine osvojio je i nagradu Best International Dance Music Festival za najbolji glazbeni festival koju dodjeljuje Ibiza DJ Awards te pet godina zaredom (od 2005. do 2009.) nagradu Best Festival za najbolji festival koju dodjeljuje Village Voice Media New Times.

Izvorno pokrenut isključivo kao festival elektronske glazbe (EDM) 1999. godine, Ultra je tijekom godina izrastao u tzv. crossover festival koji uz najpopularnije i najbolje izvođače sa scene elektronske glazbe (poput The Prodigy, Swedish House Mafia, The Chemical Brothers, Tiësto, Avicii, David Guetta, deadmau5, Underworld, Kraftwerk, Armin van Buuren, Carl Cox, Moby, Fatboy Slim, Justice) na festivalske pozornice dovodi i glazbenike koji u svojim pjesmama koriste elemente elektronike (EDM) te predstavljaju pionire, ali i nova imena u EDM kulturi (poput The Cure, The Killers, New Order, Duran Duran, The Black Eyed Peas, Erasure, M83, Santigold, The Ting Tings, Cut Copy, Empire of the Sun i Bloc Party).

Muziku podržava