Howard Devoto ponovo s Buzzcocks

Muzika.hr
658

Howard Devoto će svoje prve nastupe s Buzzcocksima nakon punih 35 godina
odradit na dvama koncertima u Londonu i rodnom im Manchesteru u
svibnju.

Devoto je frontmen britanskih punk legendi bio svega godinu dana nakon njihova osnutka 1976. Sljedeće godine je skupa s budućim članom bendova Siouxsie & The Banshees i Public Image Ltd. Johnom McGeochom (R.I.P.) na gitari, zatim budućim članom bendova The Birthday Party i Nick Cave And The Bad Seeds Barryem Adamsonom na bas gitari, Bobom Dickinsonom na klavijaturama te bivšim članom benda The Freshies i budućim članom bendova The Chameleons i Swing Out Sister Martinom Jacksonom na bubnjevima oformio grupu Magazine, kako bi se počeo baviti eksperimentalnijom glazbom. Njegovo mjesto zauzeo je gitarist Pete Shelley.

Bend se službeno razišao 1981., tri godine nakon velikog smash hita “Ever Fallen In Love (With Someone You Shouldn’t’ve)”.

Muziku podržava

Bend se bez Devota ponovo okupio 1989. te s povremenim aktivnostima u različitim postavama nastavio sve do danas.

Razgovaramo o ovome već dvije i pol, tri godine. Sjećam se razgovora kojeg sam vodio s našim promotorom, a on je rekao da tek kada budemo imali bolje vijesti onda ćemo biti u mogućnosti raditi koncerte u većim dvoranama. A dobra vijest bila je da se ponovo udružimo s Howardom. Pomislili smo da se to može dogoditi samo kada na vrbi rodi grožđe” izjavio je Shelley u intervjuu za magazin MOJO.

To će sigurno biti zabavno, zar ne? Sada kada Magazine ponovo postoje već neko vrijeme točno je da sam u dobroj formi te ću se svim silama potruditi da ju i održim… Hoće li to striktno biti ograničeno na samo četiri pjesme ili ne, vidjet ćemo. Stojim na onoj strani ograde koja vam govori da nikada ne biste trebali propuštati priliku pa makar ona bila i kratkog vijeka trajanja. Napravit ćemo naš najurnebesniji koncert ikada – kratkotrajni” nadovezao se na njegove riječi Devoto.

Muziku podržava