Hot Chip na Vip INmusicu

2817

Ono što se danas naziva indie elektronikom na svojevrstan su način popularizirali Hot Chip. Od novih britanskih bendova na ovogodišnjem Vip INmusic festivalu, na kojem će nastupiti i The Go! Team, Sons And Daughters i XX Teens, Hot Chip su sa svoja tri studijska albuma i nekolikosinglova i EP-a privukli najviše pozornosti publike i kritike.

Hot Chip dolaze iz Londona, a s radom su započeli 2000., objavom EP-a “Mexico“, no njihovo drugi EP “Sanfrandisco E-Pee” iz 2002. otvara im vrata njujorške etikete DFA, za koju 2005. objavljuju prvi studijski album “Coming on Strong“.

Ali tek drugi album “The Warning” s velikim hitom singlom “Over and Over” donosi im uspjeh na kojem su polučili novi, aktualni album, “Made in the Dark” koji donosi nešto rockerskiji zvuk benda, ali i dalje dovoljno elektronski nabrijan da zadovolji svakog ljubitelja energičnog ritma.

Muziku podržava

Osim na Vip INmusicu u Zagrebu (3. i 4. lipnja, otok Hrvatske mladeži, Jarun), Hot Chip sviraju ovog ljeta na velikim europskim festivalima poput Rock am Ring, Rock im Park, Roskilde, londonskog Wireless festival…

Do sada potvrđeni izvođači:
Nick Cave & The Bad Seeds
The Prodigy
Serj Tankian
Stereo MC’s
Amadou & Mariam
Tinariwen
The Go! Team
Dreadzone
Sons & Daughters
Seun Kuti & Egypt 80
XX Teens

Atheist Rap
Ed Kuepper & Jeffrey Wegener
Kiril Džajkovski
Jazzanova
Vještice
Erotic Biljan & His Heretics
ST!llness
Diyala + DJ Ain’tune

Cijene festivalske ulaznice (dva dana):
30.4.-2.6. – 400 kn
* na dan festivala 450 kn
Vip korisnici festivalske ulaznice mogu se kupiti već od 300 kuna u Vip centrima. Ulaznice su u prodaji u svim Vip centrima, te na Eventim.hr.

Od 30. travnja u prodaji će biti i jednodnevne ulaznice za festival po cijeni od 350 kuna dok će na dan festivala iznositi 400 kuna.

Sve informacija o nadolazećem festivalu možete pronaći na stranici www.vipinmusicfestival.com

Muziku podržava