U hrvatska kina stižu: zagonetni ”Us” Jordana Peelea, ”Obitelj Addams”, ”Zombieland”  i ”Hellboy”, ekranizacije Stephena Kinga, strašne priče o duhovima i strašno zabavni hrvatski zombiji!

1”Posljednji Srbin u Hrvatskoj” – 28.02.2019.

Hrvatska zombi komedija! Priča iz budućnosti u kojoj zagrebačkog bonvivana Miću i filmsku heroinu Franku zombi epidemija zatiče potpuno nespremne i vodi ih u avanturu punu smiješnih, strašnih i ludih situacija. Glume Krešimir Mikić, Hristina Popović, Tihana Lazović, Dado Ćosić, Bojan Navojec, Sergej Trifunović i – Severina!

2”Us” – 21.03.2019.

Novi horor autora filma ”Bježi!” (”Get Out”), Jordana Peelea. U središtu filma je crnačka obitelj Wilson koju napadaju njihovi vlastiti zli dvojnici iliti Doppelgängeri. Obožavatelji ”Get Outa” imali su brojne lude teorije o tom filmu, pa tako već i sada filmofili nagađaju o čemu je riječ u filmu ”Us”. Jedni pretpostavljaju da su dvojnici personifikacija mračne strane obitelji Wilson, drugi kažu da je ovo priča o tome kako crnci skrivaju svoje pravo ja kako bi se uklopili u društvo, a redatelj Peele je naglasio da film govori o crnoj obitelji, ali nije film o rasi.

3”Pet Sematary” –  04.04.2019.

Još jedna ekranizacija romana Stephena Kinga. Film prati doktora Louisa Creeda (Jason Clarke) koji se sa ženom Rachel (Amy Seimetz) i dvoje djece seli iz Bostona u ruralni Maine. Blizu njihovog novog doma otkriva misterioznu grobnicu skrivenu duboko u šumi. Kada ih zadesi nesreća, Louise potraži pomoć neobičnog susjeda Juda Crandalla (John Lithgow), ne znajući da će time osloboditi neizrecivo zlo…

4 ”Hellboy” – 11.04.2019.

”Hellboy” je dobio novu verziju, ali bez Guillerma del Tora u ulozi scenarista i redatelja, pa je od glavne uloge odustao i Ron Perlman. Stoga je u naslovnoj ulozi David Harbour (”Stranger Thing”), a glavna negativka je Milla Jovovich u ulozi britanske čarobnice koja želi uništiti čovječanstvo. Redatelj je Neil Marshall koji se proslavio hororom ”The Descent”.

5”Prokletstvo tugujuće žene”  (”The Curse of La Llorona”) – 18.04.2019.

Horor nadahnut meksičkim legendama o ženi koja nakon smrti svoje djece počinje proganjati ljude kao zli duh. Redatelj filma je debitant Michael Chaves, no producent je iskusni James Wan (”The Conjuring”).

6 ”Brightburn” – 23.05.2019.

Tori je konačno ostvarila svoj san i dobila tajanstvenog dječaka Brandona. No, kako se Brandon približava pubertetu, čini se da se u njemu budi moćna tama, a Tori postaje užasnuta strašnim sumnjama o svom sinu. Dijete se pretvara u zlog grabežljivca, a njegovi najbliži se nađu u velikoj opasnosti.

7”The New Mutants” – 01.08.2019.

Mladi mutanti su zarobljeni u tajnoj ustanovi i moraju otkriti kako iskoristiti svoje moći da bi uspješno pobjegli. Mladenačka verzija X-mena rađena je u stilu horora, a u ovom filmu o X-Menima glume mlada zvijezda ”Igre prijestolja” Maisie Williams te nova zvijezda horora Anya Taylor-Joy (”The Witch”).

8”Ono: Drugo poglavlje” (”It: Chapter Two”) – 05.09.2019.

Nastavak jednog od najgledanijih hororaca koji je nastao na temelju knjige Stephena Kinga. 27 godina poslije, odrasli članovi Kluba gubitnika moraju još jednom skupiti hrabrost kako bi se u svom rodnom gradu zauvijek obračunali sa zlim Pennywiseom.

9”The Hunt” – 03.10.2019.

Zagonetni horor Damona Lindelofa, poznatog po zagonetnim scenarijima za seriju ”Lost” i film ”Prometheus”. Zasad se samo zna da su glavni junaci pojedinci iz radničkih obitelji koje love u stilu ”Battle Royalea”.

10”Zombieland: Double Tap”- 10.10.2019.

Nastavak genijalne horor komedije ”Zombieland” (”Dobrodošli u zemlju zombija”). Svoje uloge repriziraju Emma Stone, Abigail Breslin, Jesse Eisenberg i Woody Harrelson u ulozi ljudi koji se trude preživjeti u svijetu zombija. Premijera je baš na 10. godišnjicu originalnog filma.

11”The Addams Family”  – 24.10.2019.

Animirana verzija ”Obitelji Addams”. Glasove likovima posuđuju  Oscar Isaac, Charlize Theron,  Chloë Grace Moretz, Nick Kroll, Bette Midler i Allison Janney, a redatelji filma su Conrad Vernon i Greg Tiernan, inače redatelji animirane komedije ”Sausage Party”.

132 Shares