“Homo Erraticus” novi album Iana Andersona

Muzika.hr
947

Frontmen britanskih progressive rock legendi Jethro Tull Ian Anderson za 14. travnja najavio je izlazak novog studijskog solo albuma.

Homo Erraticus” objavit će za vlastitu etiketu Calliandra Records u suradnji s Kscope, a promovirat će ga na turneji po domovini koja kreće iz Brightona 28. travnja i završava dvama uzastopnim nastupima u Shepherds Bush Empireu u Londonu 24. i 25. svibnja.

Anderson će na dotičnoj turneji album izvesti u cijelosti nakon čega će odsvirati nekoliko klasika Jethro Tulla koji će biti popraćeni video projekcijama u pozadini i teatralnošću.

Muziku podržava

Album će označiti njegov povratak k autorstvu i temeljit će se na neobjavljenom manuskriptu lokalnog povjesničara amatera Ernesta T. Parritta (1865-1928).

U “Homo Britanicus Erraticus” Parritt propituje ključne događaje iz britanske povijesti u koje je također inkorporiran cijeli niz proročanstava koji sežu sve do današnjih dana i budućnosti.

Posljednji studijski solo materijal, “Thick As A Brick 2“, nastavak četrdeset godina starijeg albuma “Thick As A Brick” Jethro Tulla, kojim je dogurao do 35. mjesta britanskog i 55. mjesta američkog charta, Anderson je objavio 2012. godine.

Muziku podržava