Hladnom pivu nagrada Hrvatskog helsinškog odbora

Avatar
2953

Na jučer održanoj svečanosti u Hrvatskom narodnom kazalištu, nagradu “Joško Kulušić” za zaštitu i promicanje ljudskih prava u medijima dobila je rock skupina Hladno pivo i novinar Novog lista Rade Dragojević.

Hladno pivo je snimilo promotivan CD s pjesmom “Šamar” u suradnji s grupom za ženska ljudska prava B.a.b.e., povodom kampanje “16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama” koja se 2002. vodila pod nazivom “Muško NE nasilju nad ženama”. Kako piše na coveru promotivnog CD-a, “tekst pjesme nastao je nakon gledanja sjednice Sabora kada je predloženo da nasilje u obitelji ne bude gonjeno po službenoj dužnosti.” Za istu je pjesmu, po kojoj je i nazvan cijeli album Hladnog piva, snimljen i video spot. Hladno pivo svojim je posljednjim albumom senzibiliziralo javnost za ljudska prava, posebno, ali ne i jedino na nasilje u obitelji, više nego većina novinara ili nastavnika, rekao je član Izvršnog odbora HHO-a Tin Gazivoda.

Predsjednik HHO-a dr. Žarko Puhovski istaknuo je da se ove godine bilježi lagano poboljšanje stanja ljudskih prava. Jedan od razloga za to je poboljšanje gospodarske situacije i smanjenje nezaposlenosti. Napomenuo je da je prošle godine zabilježen i niz promjena na medijskoj sceni. Puhovski je ustvrdio da se u prošloj godini među građanima proširila svijest o ljudskim pravima.

Muziku podržava