Hilco otkupio dug HMV-a

Muzika.hr
1263

Hilco, tvrtka specijalizirana za restrukturiranje, otkupila je dug poznatog lanca distribucije glazbenih i multimedijalnih izdanja, tvrtke HMV, nakon što je prije desetak dana donešena odluka o zatvaranju preostalih 240 trgovina diljem Velike Britanije te time ostavila više od 4.000 ljudi bez svojih radnih mjesta.

Hilco je dug otkupio od Lloyds and Royal Bank of Scotland, kreditora HMV-a. Prije nego što preuzme kompletnu kontrolu nad HMV-om, svaka zainteresirana kompanija prvo mora otkupiti njihov dug, prenosi BBC.

Dug HMV-a iznosio je 176 milijuna funti, no kako su sada u stečaju, Hilco je trebao platiti manje od tog iznosa kako bi učinio prvi korak u preuzimanju poslovanja.

Muziku podržava

Hilco, koji su prije dvije godine kupili HMV Canada, potvrdili su u priopćenju da još nisu preuzeli poslovanje: “Hilco UK potvrđuje da je otkupio dug HMV-a od njihovih kreditora. No još nije preuzeo poslovanje. U Hilcu vjeruju da u HMV-u još ima temelja za uspješno obavljanje posla te će od sada usko surađivati s Deloitteom, stečajnim upraviteljima, kako bi utvrdili buduće opcije poslovanja.”

Također, od utorka 22. siječnja HMV ponovo prima poklon bonove. Naime, mnogi su kupci pobijesnili nakon što je zbog odlaska u stečaj tvrtka obznanila kako više neće primati poklon bonove, a u jednoj od trgovina zbog toga je čak izbio incident.

Muziku podržava